2013-03-13 13:47:23
Φωτογραφία για Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας: Επικυρώνεται από την Βουλή η επένδυση - Τα τρία πιο βασικά βήματα
Σχετικά με το εύλογο ερώτημα που προκύπτει όσον αφορά τα βήματα που θα γίνουν μετά την επικύρωση από τη Βουλή, ενδεχομένως την τρέχουσα εβδομάδα, της απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης για την ένταξη κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου στον Αναπτυξιακό Νόμο, πληροφορούμε τους μετόχους της εταιρείας και το κοινό, ότι μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης ένταξης θα ακολουθήσουν:

Απόφαση Δ.Σ. γιά την άμεση σύγκληση Τακτικής Γ.Σ., με θέματα απολογισμού της περιόδου 1/1 - 31/12/2012 και εκλογή νέου Δ.Σ.

Στη νέα Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συγκαλέσει το Δ.Σ., εκτός των τακτικών θεμάτων και πριν την εκλογή νέου Δ.Σ., θα γίνει πλήρης οικονομικός και ενεργειών απολογισμός από την έναρξη (1995) μέχρι σήμερα.

Το νέο Δ.Σ. μετά την εκλογή του και τη συγκρότηση σε σώμα, σε συνεργασία με τον στρατηγικό επενδυτή, θα δρομολογήσουν την εξασφάλιση των προϋποθέσεων χρηματοδότησης του έργου (εγγυητική για το 20% της επιδότησης και τον απαιτούμενο δανεισμό (πέραν της ιδίας συμμετοχής 25%, που την εξασφαλίζει ο στρατηγικός επενδυτής) και θα προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής και λειτουργίας του έργου.


Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγικός επενδυτής «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ Α.Ε.» είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, συμμετέχοντας ήδη από το έτος 2009 στο κεφάλαιο της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Α.Ε.» με ποσοστό 21,15% και με δική του φροντίδα και κόστος έγινε η προσαρμογή των μελετών στις σύγχρονες προδιαγραφές των διεθνών ομοσπονδιών αυτοκινήτου (FIA) και μοτοσικλέτας (FIM), με τις οποίες η εταιρεία μας έλαβε τις εγκρίσεις καταλληλότητος της πίστας και των εγκαταστάσεων για διεξαγωγή αγώνων μέχρι επιπέδου F1 .

Επίσης το νέο Δ.Σ. θα εξασφαλίσει όσα έχουν συμφωνηθεί για τα δικαιώματα της μειοψηφίας όταν ο στρατηγικός επενδυτής αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών ως και την αξία των μετοχών της μειοψηφίας που επιθυμούν την ρευστοποίηση των μετοχών τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ