2013-04-02 21:51:04
Φωτογραφία για Συνάντηση Χατζηδάκη-Τζιτζικώστα
από το Γραφείο Τύπου

Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια. 

«Υποδέχθηκα με χαρά τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον οποίο ενημέρωσα για το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και μερικούς μήνες. Υπογράμμισα την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουμε στην ολοκλήρωση των έργων που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με την αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, που για την ΠΚΜ αγγίζει το 52%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ και υλοποιούμε 500 έργα, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. Ενημέρωσα, επίσης, τον κ. Χατζηδάκη για τη διαβούλευση που έχουμε ξεκινήσει, ώστε να προετοιμάσουμε οργανωμένα και συντονισμένα το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Παράλληλα του έθεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας, όπως είναι το μετρό, ζητήματα υποδομών, καθώς και πλήθος θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ανάπτυξης», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Αναφερόμενος στην «πολλή καλή και διαχρονική συνεργασία του» με τον κ. Χατζηδάκη, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στο μέλλον θα οικοδομήσουμε μια ακόμη στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας. Εκείνο που του ζήτησα είναι να μας βοηθήσει –και δεσμεύτηκε ότι θα το πράξει- στον τομέα της βελτίωσης των οδικών υποδομών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού μας, δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε ούτε τις απαραίτητες συντηρήσεις του οδοστρώματος». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη έναν επικαιροποιημένο φάκελο με ενημερωτικό υλικό σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, που περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα ενταγμένα έργα, με λεπτομερή αναφορά στην εξέλιξή τους. «Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ εντός των χρονοδιαγραμμάτων, διότι γνωρίζουμε καλά πως η ανάπτυξη είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση, που θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να ανακάμψουμε ως χώρα από την ύφεση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η επίτευξη των στόχων του ΕΣΠΑ αποτελεί προσωπική μου δέσμευση τόσο σε επίπεδο αύξησης της απορρόφησης των κονδυλίων για τα ενταγμένα έργα όσο και για τον ορθολογικό και λειτουργικό σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, που ξεκινά το 2014».

Σχετικά με την πορεία των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι πρόκειται «για ένα έργο πνοής, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Περιφέρειας. Η Θεσσαλονίκη, πολίτες, φορείς και επαγγελματίες, δεν αντέχουμε πλέον χωρίς μετρό. Η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τις καθυστερήσεις. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας προσωπικά επάνω σας για να συνδράμετε ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Τζιτζικώστας δώρισε στον κ. Χατζηδάκη ένα αργυρό πρόπλασμα του εμβλήματος της Θεσσαλονίκης, του Λευκού Πύργου, με μία ευχή. «Ευχή μας είναι στην επόμενη επίσκεψή σας εδώ να υπάρξει μπροστά από το Λευκό Πύργο μια αμαξοστοιχία, που θα συμβολίζει το μετρό ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, «έναν φίλο από τα παλιά», όπως δήλωσε, για τη διεξοδική ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το Υπουργείο Ανάπτυξης. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της κατόρθωσαν όχι μόνο να αγγίξουν, αλλά και να ξεπεράσουν τους στόχους της απορροφητικότητας για το 2012 και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν αντίστοιχα αποτελέσματα και το 2013». Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι μία εκ των 13 Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συσκέψεων για το ΕΣΠΑ, που σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 Απριλίου 2013, με στόχο «το νέο ΕΣΠΑ να καταστεί πιο απλό, πιο γρήγορο και πιο φιλικό στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία, στους ανέργους, στους Έλληνες πολίτες».

«Κάνουμε μία προσπάθεια κόντρα στον άνεμο, ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση των έργων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είτε στο πλαίσιο της τρέχουσας είτε της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος. Αυτή είναι η κατεύθυνση που μας έχει δώσει ο Πρωθυπουργός μας, ο Αντώνης Σαμαράς. Αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στην πατρίδα. Σ’ αυτή τη μάχη, που είναι η μάχη της γενιάς μας, το κόμμα μας είναι ένα. Και είναι η Ελλάδα. Η χώρα μας αποκαθιστά σταδιακά την αξιοπιστία της. Παραμένουμε συνεπείς στο στόχο μας να εκπληρώσουμε τις διεθνείς δεσμεύσεις μας, αλλά κυρίως τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες με εθνική ενότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ