2013-04-02 21:43:03
Φωτογραφία για Δ. Αβραμόπουλος: Η Κύπρος δεν είναι μόνη της
Το μήνυμα ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνη της σε αυτή την περιπέτεια που περνά», αλλά έχει κοντά της την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή οικογένεια, έστειλε... ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό ομόλογό του Φρανς Τίμμερμανς.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει ελληνική λύση, ολλανδική λύση, ούτε καν κυπριακή λύση», αλλά «ευρωπαϊκή λύση», προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ενιαίο και αν κάποιο από τα μέρη του κλονιζόταν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολική κατάρρευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Τίμμερμανς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λύση στο θέμα της Κύπρου «δεν αποτελεί ένα μοντέλο», καθώς «η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως ενημέρωσε τον ολλανδό ομόλογό του για τις «μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού», αλλά και για την προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. το α΄εξάμηνο του 2014.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος συναρτάται με το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Υπογράμμισε δε πως «όποιος επενδύει στην κρίση διαπράττει στρατηγικό λάθος», καθώς πρόκειται για ένα «πανδημικό» φαινόμενο που «δεν γνωρίζει σύνορα και μπορεί να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ