2013-04-20 11:21:55
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ...
«Η κριτική βοηθά πάρα πολύ. Όμως οι αποδοκιμασίες σε ακραίο βαθμό δεν βοηθούν», αναφέρει ο Αντώνης Νικοπολίδης σε συνέντευξή του στη Stadio.

Υπέρ της κριτικής αλλά μέχρι ένα όριο τάχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Stadio.

Ο συνεργάτης του Μίτσελ τόνισε ότι η κριτική βοηθά μια ομάδα να εξελίσσεται αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται οι αποδοκιμασίες.

«Ξαναλέω ότι η κριτική είναι καλό πράγμα και τη δεχόμαστε, αλλά νομίζω πως και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο. Ξέρει και καταλαβαίνει ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε αυτά που επιθυμούμε, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε τον Ολυμπιακό ψηλά, εκεί όπου όλοι ονειρευόμαστε», αναφέρει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στην εφημερίδα Stadio.

-Μια αρκετά ιδιαίτερη σεζόν πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μας φτάνει στο τέλος της, με την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο. Μέσα από όλα αυτά που τη σημάδεψαν, ποια είναι η στιγμή που σας έχει μείνει περισσότερο;


«Πρώτα από όλα, η ίδια η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος, για εμένα όπως και για όλους μας. Είναι η προσπάθεια και ο κόπος μιας χρονιάς. Όλη η ομάδα κοπίασε πολύ. Από την αρχή της σεζόν η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο κόσμος στάθηκαν δίπλα στην ομάδα μας, η οποία κατάφερε να πάρει αυτό το πρωτάθλημα και μάλιστα να το εξασφαλίσει και αρκετά νωρίς, μέσα στη χρονιά. Η πορεία του Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης, είναι κάτι που μας έχει μείνει. Θεωρώ ότι ήταν εν μέρει επιτυχημένη, αφού ίσως να μπορούσαμε και κάτι παραπάνω. Το να μαζέψεις 9 βαθμούς σε έναν όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δείχνει τα τελευταία χρόνια μία αρκετά σημαντική σταθερότητα και πιστεύουμε όλοι ότι, αν φανούμε ίσως λίγο πιο τυχεροί και αν, φυσικά, παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, θα μπορούμε να περάσουμε και στον επόμενο γύρο. Η αλήθεια είναι ότι, πέρα από όλα αυτά, ο φετινός Ολυμπιακός δεν έδειξε το θεαματικό ποδόσφαιρο που θα μπορούσε ενδεχομένως να δείξει, είχε όμως την αποτελεσματικότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την εξασφάλιση του τίτλου πάρα πολύ νωρίς. Στεκόμαστε στα λάθη που κάναμε, χωρίς να μένουμε σε αυτά, για να τα διορθώσουμε. Στόχος μας τη νέα σεζόν είναι ξανά οι εγχώριοι τίτλοι, το κάτι παραπάνω που θέλουμε όλοι στην Ευρώπη, αλλά και ένα ποδόσφαιρο περισσότερο ελκυστικό για τον κόσμο που το ζητάει».

-Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει και του Κυπέλλου, αλλά και της επόμενης ημέρας, της νέας σεζόν;

«Ο κόσμος ήταν πάντα κοντά στον Ολυμπιακό. Τον αγαπάει πάρα πολύ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κριτική βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα να βελτιώνεται και είναι ευπρόσδεκτη. Νομίζω, όμως, ότι οι αποδοκιμασίες σε ακραίο βαθμό δεν βοηθούν. Δεν κάνουν καλό. Ο πρόεδρος επενδύει στην ομάδα. Ώρες, χρήματα, τη ζωή του. Και ξαναλέω ότι η κριτική είναι καλό πράγμα και τη δεχόμαστε, αλλά νομίζω πως και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο. Ξέρει και καταλαβαίνει ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε αυτά που επιθυμούμε, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε τον Ολυμπιακό ψηλά, εκεί όπου όλοι ονειρευόμαστε».

-Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα σε μεταβατική περίοδο, κατά την οποία θέτει βάσεις για το μέλλον, να παραμένει όχι απλώς ανταγωνιστική, αλλά να κινείται σε κορυφαίο επίπεδο πρωταθλητισμού;

«Ο πρωταθλητισμός είναι στο DNA του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος, αφού είναι το βήμα που πρέπει να κάνεις για να παίξεις και στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται ως αλυσίδα, ως προέκταση αυτού του στόχου. Συγχρόνως με το να κάνει πρωταθλητισμό ο Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης προσπάθησε να φέρει στην ομάδα Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους καλύτερους που υπάρχουν, μικρούς σε ηλικία, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν νέο κορμό Ελλήνων παικτών. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Προσπαθούμε, η διοίκηση προσπαθεί να πάρει στην ομάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει στον ελληνικό χώρο από παίκτες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την ελληνική ομάδα που θέλουμε. Όπως γνωρίζετε καλά, όμως, ο πρωταθλητισμός χρειάζεται και έμπειρους παίκτες, έτοιμους παίκτες, και για αυτό τον λόγο στρεφόμαστε και στην ευρωπαϊκή αγορά, για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα και να δώσουμε και σε όλα αυτά τα νεαρά παιδιά τον χρόνο που χρειάζονται για να γίνουν οι ποδοσφαιριστές στους οποίους θα βασιστεί στο μέλλον ο Ολυμπιακός».

-Και το πλάνο αυτό της διοίκησης συνεχίζεται «Και όχι μόνο με το να πάρουμε καλούς Έλληνες παίκτες από άλλες ομάδες. Αλλά να βγάλουμε και ποδοσφαιριστές καλύτερους μέσα από τη δική μας ομάδα. Από την Κ20. Και εκεί ο Ολυμπιακός κάνει σπουδαία δουλειά. Αυτό θέλουμε να συμβεί ώστε σιγά-σιγά να ενταχθούν οι παίκτες που έχουν τις προδιαγραφές στην πρώτη ομάδα, σε συνεργασία πάντα με την ακαδημία, και να δούμε τι μπορούν να κάνουν στο κορυφαίο επίπεδο».

-Στόχος του κ. Στορκ, τώρα που το αναφέρετε, είναι, όπως είχε πει, να κλείσει το κενό, η «ψαλίδα» ανάμεσα στην Κ20 και την πρώτη ομάδα. Εχετε δει κατά τη διάρκεια της χρονιάς αρκετά παιδιά από την Κ20 που έχουν κάνει προπονήσεις με τους άνδρες. Πώς το εισπράττετε;

«Ο ρόλος της Κ20 είναι η δημιουργία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι με τη σωστή αξιολόγηση θα έρθουν στην πρώτη ομάδα. Οι καταλληλότεροι, πάντα. Αυτός είναι ο στόχος. Εμείς κατά καιρούς έχουμε αξιολογήσει, έχοντας πρώτα δει τι μπορούν να κάνουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως της Σούπερ Λίγκας Νέων ή το NextGen, ποδοσφαιριστές από την Κ20 και τους έχουμε φέρει στην πρώτη ομάδα να κάνουν προπονήσεις και να πάρουν εμπειρίες. Εχουμε σαφή άποψη για τα παιδιά, που πιστεύουμε ότι μπορούν να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και να προχωρήσουν. Δεν ξέρουμε αν θα εξελιχθούν εντέλει και πώς, αλλά εμείς κινούμαστε έτσι γιατί θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα στην οποία θα κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, όπως έχει πει και ο κ. Μαρινάκης».

-Ελληνες παίκτες, νομίζω, εισπράττουν καλύτερα τι εστί Ολυμπιακός, έτσι; Το βάρος της φανέλας, την ιστορία της ομάδας, τη δυναμική του κόσμου «Αυτό που πιστεύω εγώ και πάντα το έλεγα είναι πως μια ομάδα πρέπει να στηρίζεται στους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει και έχει τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, πρέπει να τους «παντρέψει» με τους καλύτερους ξένους παίκτες, τους οποίους πάντα φέρνει ο Ολυμπιακός, και να κάνει ένα μίγμα καλό. Παικτών που αντιλαμβάνονται τι εστί η ομάδα στην οποία αγωνίζονται. Με ένα τέτοιο καλό μίγμα θεωρώ πως ο Ολυμπιακός όχι απλώς θα εξασφαλίζει το πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει και καλύτερα πράγματα στην Ευρώπη.»

-Πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το φετινό πρωτάθλημα. Εσείς, που το ζείτε από μέσα, τι λέτε;

«Εύκολο το κάναμε εμείς. Εχοντας τρομερή πορεία σε όλη τη διάρκεια και ιδιαίτερα μέχρι τις 20 αγωνιστικές, οπότε κρίνεται όλο το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός, το ξαναλέω. Πέρασε δύσκολα από έδρες. Υπάρχουν ομάδες για τις οποίες αποτελεί πρόκληση το να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, αλλά η δυναμική του είναι τέτοια, όπως και η ποιότητά του σε σχέση με τους αντιπάλους του, που μας έφερε σε αυτή τη θέση, του πρωταθλητή δηλαδή, τόσο νωρίς».

-Ο Ολυμπιακός ράβει φέτος ακόμη ένα αστέρι στην ερυθρόλευκη φανέλα του. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το γεγονός ότι είστε παρών σε αυτή τη σπουδαία στιγμή για την ομάδα και πώς το ζείτε εκ των έσω;

«Ζω στον Ολυμπιακό τα τελευταία εννέα χρόνια. Κάθε πρωτάθλημα που πήραμε ήταν σημαντικό. Οσα και αν έχει πάρει, αυτή η ομάδα «διψάει» διαρκώς και για το επόμενο. Εχει μια τρομερή δυναμική, την οποία τη δίνει σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος της. Τόσα πρωταθλήματα, 40, δεν ξέρω πού αλλού έχει συμβεί και πότε, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ολα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα η οποία επενδύει στο έμψυχο δυναμικό, στις εγκαταστάσεις, έχει διοικήσεις που τη διατηρούν ισχυρή. Ο κ. Κόκκαλης, πιο παλιά, ο κ. Μαρινάκης τώρα. Είναι άνθρωπος που αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό και θέλει να τον βλέπει ψηλά. Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο. Βλέπουμε ότι γύρω μας τα πάντα καταρρέουν και όμως ο σύλλογος συνεχίζει να επενδύει σε έμψυχο υλικό, στο γήπεδό του, στο προπονητικό του κέντρο, στις ακαδημίες του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν έρθει όλες αυτές οι επιτυχίες και διακρίσεις, ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός βγάζει υγεία, σε όλα τα επίπεδα. Το 40ό πρωτάθλημα είναι δώρο προς τον κόσμο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει από το υστέρημά του την ομάδα και είναι παντού, όπου παίζουμε. Είτε στο «Καραϊσκάκη» είτε εκτός Πειραιά είτε εκτός Ελλάδας!»

-Σε μια στιγμή κατά την οποία οι βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού δείχνουν να αποδυναμώνονται, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να ενισχύεται. Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνετε ενόψει ενός ενδεχόμενου τελικού Κυπέλλου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Μία σκέψη μόνο υπάρχει, τίποτα άλλο: Το να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά πανηγυρίζοντας και το Κύπελλο Ελλάδας και κάνοντας το νταμπλ. Αν απέναντί μας στον τελικό είναι ο ΠΑΟΚ και καταφέρουμε να τον κερδίσουμε και να πάρουμε τον τίτλο, θα είναι ακόμη καλύτερο για εμάς. Είναι σίγουρα μια πρόκληση για όλους μας και παράλληλα μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς και να πάρουμε και ακόμη έναν τίτλο, για τον κόσμο μας, αλλά και για εμάς. Το χρειαζόμαστε και εμείς. Το χρειάζεται και ο κόσμος, αλλά το θέλει και η διοίκησή μας. Να δει την ομάδα να κατακτά ακόμη έναν τίτλο και να πραγματοποιεί ακόμη ένα νταμπλ. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Εκεί είναι στραμμένο το μυαλό μας».

-Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι έστω και ένας από τους βασικούς αντιπάλους του προσπαθεί να ενδυναμωθεί και να ακολουθήσει το παράδειγμά του; Οταν οι άλλοι αποδυναμώνονται;…

«Βέβαια είναι καλό. Οσο καλύτερες ομάδες υπάρχουν τόσο βοηθούν εμάς να γινόμαστε καλύτεροι. Παίζοντας παιχνίδια με «εύκολους» αντιπάλους στο πρωτάθλημα, μπορεί να κάνεις ακόμη και λάθος αξιολόγηση της ίδιας σου της ομάδας. Και να μη δεις τα προβλήματά σου. Τα λάθη που μπορεί να κάνεις, ώστε να τα διορθώνεις και να βελτιώνεσαι. Χρειαζόμαστε καλούς αντιπάλους, καλό πρωτάθλημα, ώστε να βελτιωνόμαστε και εμείς συνέχεια. Ελπίζω το παράδειγμα του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων, όπως του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου, να το ακολουθήσουν περισσότεροι στο άμεσο μέλλον, ώστε να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα πάλι ανταγωνιστικό. Τέτοιες ομάδες χρειαζόμαστε: Υγιείς, δυνατές, ώστε και εμείς σαν Ολυμπιακός να έχουμε πάντα τη δυνατότητα να τις ξεπερνάμε. Μόνο έτσι μπορεί η ομάδα μας να πάει πραγματικά μπροστά και όχι με το να παλεύουμε μόνο να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Είναι και αυτό ένα κίνητρο, όμως όταν έχεις απέναντί σου αντιπάλους για τους οποίους γνωρίζεις ότι δυναμώνουν και πάνε πιο ψηλά, θες εσύ ο ίδιος να πας ακόμη ψηλότερα!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ