2013-04-20 12:13:03
Φωτογραφία για VW CrossBlue Coupe Concept: Υβριδικό Coupe SUV από τη VW
Το VW CrossBlue Coupe Concept αποτελεί την Coupe έκδοση του VW CrossBlue, που πρωτοείδαμε στις αρχές του έτους στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Σκοπός της VW είναι να... κατασκευάσει ένα πιο σπορ SUV σε εμφάνιση προκειμένου να τα βάλλει με τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα με τα Range Rover Evoque και Mercedes-Benz GLA.

Το VW CrossBlue Coupe Concept έχει μήκος 4.90m, ενώ πλάτος και ύψος είναι στα 2.02mm και 1.67mm αντίστοιχα. Και αυτό το μοντέλο της VW βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB όπως και το VW CrossBlue Concept.

Το εσωτερικό του διακρίνεται από τις «καθαρές» επίπεδες επιφάνειες ενώ ξεχωρίζει η μεγάλη επιφάνεια αφής στην κεντρική κονσόλα και η επίσης μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 537 λίτρα και με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος τα 1.101 λίτρα.

Στο VW CrossBlue Coupe Concept συναντούμε για πρώτη φορά ένα νέο σύνολο αποτελούμενο από έναν 3.0 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρα V6 ο οποίος σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 415 ίππους. Επιλογή που η VW θα υιοθετήσει στο μέλλον και σε άλλα μοντέλα.


Οι επιδόσεις του VW CrossBlue Coupe Concept είναι παραπάνω από ικανοποιητικές για υβριδικό SUV, αν κρίνουμε από τα 5.9 sec για τα 0-100km/h που ανακοινώνει η VW. Όσον αφορά την κατανάλωσή του, η μέση τιμής της σύμφωνα πάντα με τη γερμανική μάρκα δεν θα ξεπερνά τα 3.0 lt/100km.

Το VW CrossBlue Coupe Concept, το οποίο εξοπλίζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που προσφέρει δυνατότητα κίνησης στους εμπρός/πίσω/τέσσερις τροχούς και παρέχει πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: eco, sport, off-road, ηλεκτρική κίνηση (αυτονομία 33 km), φόρτιση. Το τελευταίο φορτίζει την μπαταρία χρησιμοποιώντας τον βενζινοκινητήρα.

Το VW CrossBlue Coupe Concept βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο περίπτερο της γερμανικής μάρκας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάη. Στην παραγωγή αναμένεται να οδηγηθεί το 2014.
peritroxon.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ