2013-04-21 09:33:14
Φωτογραφία για Θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από το χιόνι
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο Κολοράντο εξαιτίας μιας από τις πιο θανατηφόρες χιονοστιβάδες που έχουν πλήξει την πολιτεία από το 1962, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στο πέρασμα Λόβλαντ, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά του Ντένβερ στις 13:00 και 14:30 (22:00 και 23:30 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο, ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τοπικής εφημερίδας οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας επιζών.

«Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί όλοι, ωστόσο δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος», αναφέρει η ιστοσελίδα επικαλούμενη δηλώσεις του σερίφη Ντον Κρούγκερ. Πρόσθεσε επίσης ότι η χιονοστιβάδα σημειώθηκε κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λοβλαντ, το οποίο οι πέντε άνδρες είχαν επισκεφτεί. Το Λόβλαντ έχει υψόμετρο 3.352 μέτρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους πέντε νεκρούς δεν ήταν διαθέσιμες, αν και οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ίσως βρίσκονται θαμμένοι κάτω από το χιόνι.

Μετεωρολόγοι του Κέντρου Πληροφοριών Χιονοστιβάδων του Κολοράντο είχαν προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος χιονοστιβάδων το τρέχον έτος είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 30 ετών.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ