2013-04-21 09:34:01
Φωτογραφία για Ο Ν. Rosberg κατεκτησε την 2η pole position της καριερας του
Από την πρώτη θέση της εκκίνησης ξεκινά ο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Δίπλα του ξεκινά ο Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) ενώ από την δεύτερη σειρά εκκινεί ο Fernando Alonso (Ferrari).

Αυτή ήταν η δεύτερη pole position της καριέρας του N. Rosberg και η δεύτερη συνεχόμενη, της Mercedes AMG GP για φέτος. Ο Γερμανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο την τελευταία στιγμής στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Μπαχρέιν αφήνοντας πίσω του 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου τον ανταγωνισμό. Ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Ο πρωταθλητής του 2012 θα προσπαθήσει, από την σκονισμένη γραμμή της πίστας να διεκδηκίσει τη νίκη. Τρίτος ξεκινά ο Fernando Alonso, από τον οποίο αναμένουμε «εκρηκτική» εκκίνηση ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της F138 στον αγώνα και να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη μέσα στη χρονιά.

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1 κανείς δεν βιάστηκε να βγει στην πίστα. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να δούμε τα πρώτα μονοθέσια ( της Sauber –Ferrari) στην πίστα Sakhir. Τα πρώτα λεπτά ο N. Rosberg ήταν αυτός που έθετε τον ρυθμό, όμως αργότερα ήταν ο F. Alonso αυτός που φαινόταν να έχει την πρωτιά ως το Q3.


Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q3 οι F. Alonso, L. Hamilton, N. Rosberg και P. Di Resta βγήκαν αμέσως στην πίστα με τα μεσαία ελαστικά ενώ οι υπόλοιποι 6 οδηγοί παρέμειναν στα pit. Ο Ν. Rosberg στη δεύτερη και τελευταία προσπάθεια του ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα ο Γερμανός να κατακτήσει την pole positon στο Μπαχρέιν.

Το grid του αγώνα θα είναι λίγο διαφοροποιημένο σε σχέση με την κατάταξη των κατατακτηρίων δοκιμών, λόγω των ποινών σε 3 οδηγούς. Ο L. Hamilton και ο E. Gutierrez θα εκκινήσουν 5 θέσεις πιο πίσω. Ο πρώτος λόγω ποινής μετά από αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων ο E. Gutierrez για την σύγκρουσή του με τον S. Vettel στην Κίνα ενώ ο Mark Webber θα εκκινήσει 3 θέσεις πίσω από τη θέση που κέρδισε (και αυτός) λόγω της ποινής που πήρε από τη σύγκρούσή του με τον Jean-Eric Vergne στην Κϊνα.

Τα αποτελέσματα 

1. Nico Rosberg Mercedes AMG GP 1:32.330”

2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault + 0.254”

3. Fernando Alonso Ferrari + 0,337”

4. Lewis Hamilton Mercedes AMG GP + 0.432”

5. Mark Webber Red Bull-Renault + 0.748”

6. Felipe Massa Ferrari + 0.877s

7. Paul di Resta Force India-Mercedes + 0,905”

8. Adrian Sutil Force India-Mercedes + 0.916s

9. Kimi Raikkonen Lotus-Renault + 0.997”

10. Jenson Button McLaren no time
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ