2013-06-02 11:58:04
Φωτογραφία για Nέα κορυφή για το Πανεπιστήμιο Πατρών
Στην ιστοσελίδα http://www.researchranking.org γίνεται καταγραφή και ανάλυση των επιδόσεων των ερευνητικών οργανισμών της Ευρώπης με βάση τη συμμετοχή τους σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα, με βάση τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Πύλη Έρευνας http://cordis.europa.eu. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη, η εικόνα που παρουσιάζεται για τη χώρα και το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Μεταξύ των 100 οργανισμών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή χρηματοδοτούμενη έρευνα εμφανίζονται για το 2012 πέντε Ελληνικοί φορείς.

Μεταξύ αυτών, το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στην 3η θέση, μετά το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη 2η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων της χώρας πίσω από το ΕΜΠ. Το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται συνολικά στην 63η θέση μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών φορέων Έρευνας, πάνω από μεγάλου κύρους οργανισμούς.


Η κατάταξη των 10 Ελληνικών φορέων με τους μεγαλύτερους δείκτες χρηματοδότησης έρευνας είναι η ακόλουθη:

FOUNDATION FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS

NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS

UNIVERSITY OF PATRAS

CENTRE FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS

NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS

INSTITUTE OF COMMUNICATION AND COMPUTER SYSTEMS

HELLENIC CENTRE FOR MARINE RESEARCH

NATIONAL CENTER FOR SCIENTIFIC RESEARCH "DEMOKRITOS"

UNIVERSITY OF CRETE

TECHNICAL UNIVERSITY OF CRETE

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίτευγμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αφού ο δείκτης προκύπτει με βάση απόλυτα μεγέθη, (αριθμό έργων, προϋπολογισμό κλπ.) και όχι μεγέθη ανοιγμένα στο μέγεθος των οργανισμών. Συνεπώς το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών ευρίσκεται υψηλότερα από πολύ μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι πράγματι αξιοσημείωτο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ