2013-06-16 02:40:04
Φωτογραφία για Νέα καρφιά Βενιζέλου κατά Σαμαρά: Το ΠΑΣΟΚ δε ρίχνει κυβερνήσεις
«Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με το σενάριο των εκλογών να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιμένει να ανοίξει η ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, απαντώντας σε ερώτηση σχετική και με τις εξελίξεις γύρω από την ΕΡΤ, σημειώνει: «Οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, αλλαγές στο κράτος, πρωτίστως σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και εγγυήσεων. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, ιστορικά δεν προκάλεσε ποτέ πτώση κυβερνήσεων. Δεν κάνει πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Δεν δέχεται όμως τετελεσμένα, εκβιασμούς, πιέσεις, μαθήματα υπευθυνότητας γιατί έχει πληρώσει ακριβά την εθνική του υπευθυνότητα. Όποιος, συνεπώς, νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές, κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος. Το Σύνταγμα ρυθμίζει αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια Βουλή στην οποία δεν υπάρχει αυτοδύναμη μονοκομματική πλειοψηφία».


Αναφέρει ακόμη πως «ο κ. Σαμαράς δεν είναι μόνο αρχηγός της ΝΔ, αλλά και πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Έχει, συνεπώς, την πρώτη ευθύνη και το πρώτο ενδιαφέρον να αποκατασταθούν οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης: προγραμματικοί, οργανωτικοί, πολιτικοί».

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ «υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση εν λειτουργία, ανοικτή».

Όπως λέει, το άρθρο 15 του Συντάγματος και ο θεσμικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αναστέλλονται για κάποιους μήνες. «Πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας και θεσμικής τάξης, όχι μόνο ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής. Είμαστε υπέρ της ουσιαστικής και άμεσης μεταρρύθμισης στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χωρίς ανοχή απέναντι σε βολέματα και συντεχνίες.

Αυτό όμως προϋποθέτει όχι μόνο έναν νέο νόμο για τις θεσμικές εγγυήσεις της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Ένα νέο, συμφωνημένο και εγκεκριμένο από τη Βουλή, οργανόγραμμα. Δίκαιη και διαφανή αξιολόγηση του προσωπικού. Αυτά έπρεπε να είναι έτοιμα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ