2013-06-17 19:10:04
Φωτογραφία για Nέα ΕΡΤ μετ' εμποδίων και εμφύλιος δημοσιογράφων μετά το «μαύρο»
Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο δημοσιογραφικό κόσμο μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, την πρώτη εμφάνιση του σήματος της ΝΕΡΙΤ και την απόφαση των συνδικαλιστικών ενώσεων για επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ενταση, διαγραφές, καταγγελίες και αγωγές συμπληρώνουν το παζλ της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο δημοσιογραφικό χώρο. Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εφημερίδες επιθυμούν από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ να εργαστούν κανονικά προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα γεγονότα και να ενημερώνουν τον κόσμο για τις εξελίξεις που είχαν ρυθμό χιονοστιβάδας. Αντιθέτως ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και οι υπόλοιπες Ενώσεις ήταν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σήμερα με την εμφάνιση του σήματος της νέας ΕΡΤ, της ΝΕΡΙΤ στους τηλεοπτικούς δέκτες, ξέσπασε πόλεμος, με τους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουν πως είναι παράνομο.


Πρώτη εμφάνιση του σήματος της ΝΕΡΙΤ

Και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε εκδότες και ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται, στους δέκτες της ΕΡΤ έπεσε η πρώτη εικόνα του σήματος της ΝΕΡΙΤ. Το σήμα εμφανίστηκε από το πρωί σε δυο κανάλια, ως ένδειξη σταθμού, πάνω από τις χρωματιστές μπάρες που σημαίνουν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα διαθέσιμο. Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με το dialogosmedia που το εντόπισε πρώτο, στο 48 UHF και στο 52 ο πάροχος του σήματος εμφανίζεται πλέον ως NΕΡΙΤ και όχι ως digea. H ίδια πηγή σχολιάζει πως τα κανάλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, είδηση που δεν επιβεβαιώνεται.

Μάλιστα ακούγεται πως στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει διάγγελμα θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη συχνότητα.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα

Από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρόεδρός της Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε πως το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα. Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει όλο το μηχανισμό των ιδιωτικών εταιρειών με πρώτη την Digea, που πέρα από το «μαύρο» στην ΕΡΤ «έριχνε μπάρες» στην τηλεόραση του 902 όποτε μετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «η EBU αναγνωρίζει μόνον την ΕΡΤ ως δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση και κανένα άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ».

Παράνομη η ΝΕΡΙΤ καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ΣΥΡΙΖΑ

Την εκπομπή σήματος ΝΕΡΙΤ που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από δυο κανάλια καταγγέλλει ως παράνομη ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαλίτσης υποστηρίζει ότι το σήμα εκπέμπεται παράνομα από την Digea. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea είναι παράνομη. Η ίδρυση της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή».

Σήμερα λίγο μετά τις 6 το πρωί εμφανίστηκε η ένδειξη «ΝΕΡΙΤ» σε δυο κανάλια ( το 48 και το 52) που προβάλλουν μόνο χρωματιστές μπάρες μέχρι στιγμής. Κάποια στιγμή φούντωσαν και οι φήμες ότι θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη συχνότητα για την προβολή διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, όμως η είδηση αυτή διαψεύδεται.

Στο Πρωτοδικείο οι καναλάρχες - Ζητούν τη δικαστική απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΡΤ

Οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο και τάσσονται κατά των κινητοποιήσεων των Ενώσεων των δημοσιογράφων, της ΠΟΕΣΥ, της ένωσης τεχνικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ και ζητούν να σταματήσει η απεργία.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Περπατάρης μιλώντας στην εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ είπε πως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών επιδιώκουν τη δικαστική απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΡΤ.

Ο εμφύλιος ξεκίνησε μόλις έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ

Η πρώτη κόντρα ξεκίνησε την Παρασκευή όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα οι Κυριακάτικες εφημερίδες να εκδοθούν και να κυκλοφορήσουν εκτάκτως το Σάββατο.

Ο πόλεμος όμως συνεχίστηκε και την Κυριακή καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια έσπασαν τη νέα απεργία που είχε εξαγγείλει η Ενωση Συντακτών και έβγαλαν στον αέρα δελτία ειδήσεων. Στην κίνηση αυτή αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ και με ανακοίνωση της έκανε λόγο για νέα πρόκληση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΕΗΑ για τα κυριακάτικα δελτία ειδήσεων

«Νέα πρόκληση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών. Παρά τις σαφείς οδηγίες που αποφάσισαν και δημοσιοποίησαν οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, και οι καναλάρχες μετά το "καρτέλ" των εκδοτών "βάζουν πλάτη" στον κυβερνητικό σχεδιασμό να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αγνοώντας το Σύνταγμα και απειλώντας τη Δημοκρατία.Ενεργοποίησαν συντονισμένα απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δε σεβάστηκαν για άλλη μια φορά το πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί η συνταγματική νομιμότητα και να ανατραπούν οι πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Σημειώνουμε ότι οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας δε φιμώνουν την ενημέρωση των πολιτών κατά την απεργία αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας της ΕΡΤ, αντίθετα έχουν αποφασίσει για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

1. Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.

2. Τη μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και

3. Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ