2013-06-18 13:17:04
Φωτογραφία για Επέκταση των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τουρισμό
από το Γραφείο Τύπου

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Λυκουρέτζο

Στην παροχή δυνατότητας επέκτασης για τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τουρισμό, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτυχθεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τουρισμό προσφέροντας υπηρεσίες σε ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς κάνουν τις διακοπές τους χωρίς να χάνουν την απαραίτητη θεραπεία τους.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών αιμοκάθαρσης σε νεφροπαθείς ασθενείς, όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης «παρουσιάζεται πρόβλημα στον αριθμό των μηχανημάτων στις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης. Με το Ν. 3984/2011 δίνεται η δυνατότητα σε Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που ασχολούνται με τον τουρισμό Υγείας να διπλασιάσουν τη δυναμικότητά τους προκειμένου να μπορούν να αυξήσουν τους ασθενείς τουρίστες που εξυπηρετούν. Λόγω όμως κακής διατύπωσης, η εφαρμογή του νόμου δεν κατέστη εφικτή αφού με την υπ’ αριθμ. 442/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν επιτρέπεται η επέκταση αφού υπάρχει περιορισμός των 30 μηχανημάτων των άρθρων 7 & 10 του Π.Δ. 225/2000».


Ως εκ τούτου, θα πρέπει δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν τουλάχιστον 45 μηχανήματα στις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, εφόσον βέβαια τηρούνται τα μετρικά στοιχεία και οι λοιπές προδιαγραφές του Π.Δ. 225/2000 που διέπει τη λειτουργία των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης.

Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «η νέα τουριστική περίοδος για το 2013 παρουσιάζει ήδη ορατή ανάκαμψη στον εισερχόμενο τουρισμό σε σχέση με το 2012. Η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών στο μεγαλύτερο ποσοστό της έρχεται με οργανωμένα groups των 15 έως και 35 ασθενών, το οποίο αναλογεί σε ένα γκρουπ των 40 έως και 90 ατόμων. Ο περιορισμός στον αριθμό των μηχανημάτων δεν δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν αυτά τα γκρουπ γεγονός το οποίο δυσκολεύει την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού».

Στην παρέμβασή του, ο Λ. Αυγενάκης ζητά την τροποποίηση των άρθρων 7&10 του Π.Δ. 225/2000 έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν τουλάχιστον 45 μηχανήματα στις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, ενισχύοντας έτσι και τον ιατρικό τουρισμό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ