2013-06-18 22:08:06
Φωτογραφία για Ρ. Δούρου: Οι αυταρχικές λύσεις οδηγούν σε πολιτικό-κοινωνικό αδιέξοδο
«Στις κατασταλτικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή των μαζικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη, επιμένει... η κυβέρνηση Ερντογάν. Και μάλιστα κλιμακώνοντας την αντιδημοκρατική της εκτροπή, αφού πλέον κάνει λόγο για προσφυγή στον στρατό προκειμένου να καταστείλει στην ολοένα διογκούμενη λαϊκή κατακραυγή» δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

«Μετά από την επίδειξη αστυνομικής βίας το περασμένο Σάββατο, όταν, για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από τις πλατείες της Κωνσταντινούπολης, οι δυνάμεις καταστολής έκαναν μεγάλη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών (μεταξύ τους και παιδιών), η κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά σε συλλήψεις πολιτών ενώ τα τουρκικά συνδικάτα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές, συνεχίζουν την απεργία τους» πρσθέτει.

«Η εμμονή στις αυταρχικές λύσεις στο πλαίσιο μιας λογικής επιβολής ισχύος εκ μέρους της κυβέρνησης, οδηγεί σε πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο τη χώρα, με αστάθμητες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα» σύμπληρώνει και καταλήγει: «Καθήκον των δημοκρατικών, αριστερών, προοδευτικών και φιλειρηνικών δυνάμεων είναι να συμπαραταχθούν με τις δημοκρατικές, αριστερές και φιλειρηνικές δυνάμεις στη γειτονική χώρα, δίνοντας έμφαση στη "διπλωματία των πολιτών και των κινημάτων", στο πλαίσιο κοινών οραμάτων και στόχων, όπως της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ