2013-06-18 21:57:21
Φωτογραφία για Eπιστολή Α.Χαροκόπου προς τον Δήμαρχο Πατρέων: Σε μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των επιδομάτων της Πρόνοιας
"Κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν καταγγελιών και παραπόνων από τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των επιδομάτων της Πρόνοιας του Δήμου.

Τα άτομα με αναπηρία αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου, στο γραφείο της οδού Παντανάσσης στον 2ο όροφο που στεγάζεται, για να καταθέσουν αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά.

Με αυτόν τον τρόπο η Πρόνοια ταλαιπωρεί αναιτιολόγητα τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους, καθότι πρόκειται για έναν μη προσβάσιμο χώρο και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για άτομα που διαβιούν σε άλλες πόλεις του νομού Αχαΐας.

Επίσης, ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών το οποίο δημιουργήθηκε επί της δικής σας Δημοτικής Αρχής είναι ότι οι επιδοματούχοι της Πρόνοιας καταθέτοντας τα δικαιολογητικά: κάρτα ανεργίας, ποσοστό αναπηρίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου, εκκαθαριστικό εφορίας και άλλα στοιχεία (όλα προσωπικά δεδομένα)
. Όπως γνωρίζετε στο πρωτόκολλο του Δήμου εργάζονται περίπου 10 άτομα και τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων με αναπηρία τα οποία πρέπει να σεβαστεί και να διασφαλίσει ο Δήμος είναι ελεύθερα σε όλους με αποτέλεσμα το απόρρητο, πλέον, να σταματήσει να υφίσταται.

Κύριε Δήμαρχε,

η δημοτική αρχή πρέπει να βρει άλλη λύση ώστε να μην υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους αυτή την ταλαιπωρία και διαπόμπευση… Τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε προσβάσιμο ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία στο ισόγειο χώρο του Κοινωνικού Οργανισμού επί της οδού Γούναρη, όπως επίσης γραφείο στο ισόγειο χώρο της πρόνοιας.

Σε αυτό το σημείο τίθενται ερωτήματα γιατί ο αντιδήμαρχος μετέτρεψε το γραφείο στην οδό Γούναρη σε γραφείο που ασχολείται με την υλοποίηση προγραμμάτων ενώ θα μπορούσε να αποτελεί έναν χώρο εξυπηρέτησης και στήριξης για μια ευαίσθητη ομάδα δημοτών.

Αμέτρητα "γιατί" συνθέτουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και εδώ έρχεται η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την προχειρότητα που διαχειρίζεται εν γένει την καθημερινότητα του πολίτη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται και όχι να προσβάλει την καθημερινότητα του δημότη και να βρίσκει λύσεις αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ζητώ από εσάς να βάλετε τέλος στην ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για το θέμα που σας ανέφερα παραπάνω.

Επίσης να σας ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε."

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Χαροκόπος Αντώνης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ