2013-06-18 22:15:03
Φωτογραφία για Επανέρχονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών
Και ενω όλα χτες το βράδυ έδειχναν πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απομακρύνεται και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κάνουν κάποια βήματα για να σταματήσουν τόσο την αιμορραγία της κυβέρνησης όσο και την κατρακύλα της χώρας σε μία χρονική στιγμή που τα πράγματα έδειχναν να σταθεροποιούνται, τώρα πλέον τα σενάρια των πρόωρων εκλογών επανέρχονται μιας και κανείς από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους δεν κάνει πίσω.

Τα σενάρια που διαρρέει το Μαξίμου για το μέλλον της ΕΡΤ, οι προτάσεις και οι διευκρινίσεις από το ΣτΕ δεν είναι αρκετά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και όλα δείχνουν πως όσο η ΕΡΤ παραμένει με μαύρο χρώμα στις οθόνες, η τριτοκομματική κυβέρνηση τρίζει συθέμελα.

Από την πλευρά του το Μαξίμου περιμένει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη για να καταθέσει τις νέες προτάσεις του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά με άλλη μορφή, προσωπικό και σχήμα. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνει πίσω μιας και η απόφαση του ΣτΕ θύμιζε σε πολλά την αρχική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Έτσι με αυτά τα δεδομένα οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι Βενιζέλος και Κουβέλης συνεχίζουν να είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ και εν συνεχεία να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων η αναδιάρθρωση του δημόσιου φορέα.

Στην ήδη τραυματισμένη κυβέρνηση πλέον έρχεται να προστεθεί και η καχυποψία, καθώς ο καθένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν εμπιστεύεται τον άλλον και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σενάρια πλέον των πρόωρων εκλογών να επανέρχονται και μάλιστα με μεγαλύτερη δυναμική.

Ήδη στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε απόλυτο συναγερμό για το ενδεχόμενο των εκλογών, που όλοι τις χαρακτηρίζουν καταστροφικές για τη χώρα. Ωστόσο, πετούν το μπαλάκι των ευθυνών στον Αντώνη Σαμαρά και του χρεώνουν και τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Χαρακτηριστική του εμπρηστικού κλίματος που επικρατεί ξανά στην τριτοκομματική κυβέρνηση είναι η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία σχολιάζει τα σενάρια και τις διαρροές για το μεταβατικό σχήμα της ΕΡΤ.

"Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση αλλά πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν πως έχουν παρόμοια αντίδραση με του ΠΑΣΟΚ μπροστά σε αυτές τις διαρροές για εναλλακτικά σχέδια.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ