2013-06-19 23:18:57
Φωτογραφία για Kοινή Επιστολή ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ: Επιστροφή Κρατήσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΠΡΟΣ:

1. Πρόεδρο ΜΤΝ

Αντιναύαρχο ε.α. Μ. ΚΑΝΑΡΗ Π.Ν.

2. Γενικό Διευθυντή ΜΤΝ

Αρχιπλοίαρχο (Ο) Σ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Π.Ν.

3. Δ.Σ. ΜΤΝ   

ΚΟΙΝ.:

1. κ. Αρχηγό ΓΕΝ

Αντιναύαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Ευάγγελο ΠΝ

2. κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο Λ.Σ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο 

Όπως είναι γνωστό, με το ν. 3986/2011 (άρθρο 38 παρ. 2 περ. β) καθιερώθηκε ειδική εισφορά ποσοστού 1% επί των τακτικών αποδοχών στελεχών του Π.Ν. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπέρ του ΟΑΕΔ, αναδρομικά από 01-01-2011, ενώ τέσσερις μήνες αργότερα, με το ν. 4024/2011 (άρθρο 2 παρ. 11) ορίστηκε η εν λόγω εισφορά να αποδίδεται υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωσή μας, ο ΟΑΕΔ, μετά τη δημοσίευση του ν. 4024/2011 και κατόπιν πρωτοβουλιών των αρμόδιων υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέβαλε στο ΜΤΝ το ποσό ύψους 900.000 € περίπου, που του είχε αποδοθεί από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για το διάστημα από 01-01-2011 έως 27-10-2011. Δε συνέβη όμως το ίδιο σε ότι αφορά το Π.Ν., αφού ουδέποτε παρακρατήθηκε από τα στελέχη του η εν λόγω εισφορά για το προαναφερθέν διάστημα.   


Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι δεν έχει εκδηλωθεί η πρόθεση, μέχρι σήμερα, από μέρους της Διοίκησης του Ταμείου, είσπραξης του οφειλόμενου από το Π.Ν. ποσού - μολονότι υποστηρίζετε ότι η εξασφάλιση πόρων αποτελεί για το ΜΤΝ θέμα εξαιρετικής κρισιμότητας για τη στήριξη της ρευστότητάς του – και επειδή κατά συνέπεια εγείρεται ζήτημα διακριτικής και άνισης μεταχείρισης σε βάρος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έναντι εκείνων του Π.Ν.

ΖΗΤΟΥΜΕ

την άμεση επιστροφή των χρημάτων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στο ΜΤΝ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, ειδάλλως παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της ισότιμης και σε ίση βάση συμμετοχής των εταίρων Π.Ν. – Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ταμείο, ώστε να εξαλειφθεί μια προδήλως άδικη και καταχρηστική παράλειψη από πλευράς σας.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας παραμένουμε στην διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες επί του αιτήματός μας.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ