2013-06-20 15:38:50
Φωτογραφία για Σαλμάς στον ΑΝΤ1: «Οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις και ιδιωτικές κλινικές έχουν ξεφύγει»
Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς. Τόνισε ότι ο στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης έχει καλυφθεί και ότι δεν απαιτείται κανένα πρόσθετο μέτρο. Αντιθέτως για διαγνωστικές εξετάσεις και ιδιωτικές κλινικές θα επιβληθούν μέτρα, γιατί οι δαπάνες έχουν ξεφύγει. Ενδιαφέρουσα ήταν και η άτυπη «κόντρα» με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Σαλμάς είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα επιβαρυνθεί κανείς ασθενής με ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του, δε συζητάμε καμιά επιβολή κάποιου έκτακτου φόρου». Διέψευσε μάλιστα τις διαρροές του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου που ισχυρίστηκε χθες το αντίθετο.

Ο στόχος για τις δαπάνες στα φάρμακα έχει πιαστεί, δεν χρειάζεται κάποιο πρόσθετο μέτρο.

«Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε μόνο στις κατηγορίες των διαγνωστικών εξετάσεων και των ιδιωτικών κλινικών. Συζητάμε πώς θα μειώσουμε το έλλειμμα μόνο σε αυτές τις κατηγορίες. Θα υπάρχουν μέτρα μόνο για αυτούς τους παρόχους υγείας.»


Παρέμβαση έκανε και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος τόνισε πως ο ΕΟΠΥΥ ήταν εξ αρχής ναρκοπέδιο και κληρονόμησε χρέη 1,9 δις από τα ασφαλιστικά ταμεία που τον δημιούργησαν.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Σαλμάς ισχυρίστηκε ότι οι συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακα τον τελευταίο χρόνο μειώθηκαν, κάτι που προκάλεσε την οργή του κ. Κακλαμάνη ο οποίος ισχυρίστηκε το αντίθετο.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός Υγείας και τόνισε πως στα τέλη του 2005 η φαρμακευτική δαπάνη ήταν στο 4,1% του ΑΕΠ της χώρας, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν στο 4%. Δεν υπήρξε λοιπόν υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτι που έγινε αργότερα - όπως ισχυρίστηκε, παρόλο που επί υπουργείας του δεν υπήρχε λίστα φαρμάκων.

«Τις επόμενες μέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μέτρα ανακούφισης των ασθενών», δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

Δείτε το βίντεο:

Σαλμάς στο Πρωινό ΑΝΤ1 για έλλειμμα ΕΟΠΥΥ από __5037 
Farmakopoioi
medispin
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ