2013-06-20 22:00:05
Φωτογραφία για Πρωτιά στην κατηγορία: το Opel ADAM προσφέρει διαδραστικό φωνητικό έλεγχο
Το Opel ADAM με σύστημα infotainment IntelliLink διατίθεται τώρα με πλήρη ενσωμάτωση Siri Eyes Free, τη μοναδική ευφυή λειτουργία υποστήριξης της Apple που σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα ενώ οδηγείτε με απλές εντολές. Με τη βοήθεια ένα μπουτόν στο τιμόνι, οι πελάτες με συμβατό iPhone1 με λειτουργικό σύστημα iOS 6 μπορούν να κατευθύνουν το SiriEyes Free να εκτελέσει κάποιες εργασίες ενώ οι ίδιοι παραμένουν προσηλωμένοι στο δρόμο και με τα χέρια στο τιμόνι. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από απλό φωνητικό έλεγχο – μπορείς να μιλάς στο Siri Eyes Free ενώ βρίσκεσαι στο ADAM όπως με κάποιο φίλο.

Για να ελαχιστοποιείται η διάσπαση της προσοχής, η Apple και η Opel αναβαθμίζουν τη λειτουργία hands-free με SiriEyes Free mode που επιτρέπει τη διάδραση με τη συσκευή Apple μόνο με φωνητικό έλεγχο. Οι χρήστες θα παρατηρήσουν ότι η οθόνη της συσκευής τους δεν εμφανίζει το κείμενο της συνομιλίας με το Siri όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία στο ADAM. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Apple σε συνεργασία με την Opel στη φάση εξέλιξης της ενσωμάτωσης επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.


Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό διατίθεται δωρεάν σε όλα τα ADAM με IntelliLink τα οποία θα παραγγέλνονται από τώρα και στο εξής. Όσοι πελάτες έχουν ήδη ένα ADAM με IntellilLink μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το Siri Eyes Free. Η Opel προσφέρει μία ενημέρωση λογισμικού δωρεάν η οποία επιτρέπει την προσθήκη της λειτουργίας Siri Eyes Free στο IntelliLink. Το καινοτόμο σύστημα IntelliLink μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς σε όλη τη διάρκεια ιδιοκτησίας των πελατών ώστε η ενημέρωση / ψυχαγωγία τους μέσα στο αυτοκίνητο να είναι επικαιροποιημένη όπως και η κινητή επικοινωνία τους. Οι πελάτες του Opel ADAM θα πρέπει να επισκέπτονται ένα Διανομέα Opel για την αναβάθμιση.

Για να ξεκινήσουν ‘συνομιλίες’ με το Siri in Eyes Free mode, οι ιδιοκτήτες ενός ADAM συνδέουν απλά την Apple iOS συσκευή τους στο IntelliLink μέσω Bluetooth, και χρησιμοποιούν το μπουτόν φωνητικής ενεργοποίησης του τιμονιού. Η λειτουργία Siri Eyes Free μπορεί να ενεργοποιείται ενώ άλλες εφαρμογές, όπως η BringGocontinue τρέχουν στο παρασκήνιο. Στη φάση αυτή η μουσική ή οι οδηγίες πλοήγησης αλλάζουν σε πρόγραμμα mute (σίγαση).

Στο Opel ADAM που είναι εφοδιασμένο με IntelliLink, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν Siri Eyes Free για να:

Κάνουν hands-free κλήσεις μέσω φωνητικού ελέγχου στις Επαφές του iPhone τουςΠαίζουν τα τραγούδια που έχουν επιλέξει στις iTunes βιβλιοθήκες χωρίς χρονοβόρα αναζήτηση στα μενού – και επομένως χωρίς να διασπάται η προσοχή τους ενώ οδηγούνΝα ακούν ή να συνθέτουν και να αποστέλλουν ένα iMessage, μήνυμα κειμένου ή mail σε αριθμό τηλεφώνου ή σε οποιαδήποτε αποθηκευμένη ΕπαφήΈχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και να προθέτουν ραντεβού, να διαβάζουν εισερχόμενες ειδοποιήσεις και να διαμορφώνουν ρυθμίσεις ενημερώσεων και ξυπνητηριούΚαι, ασφαλώς, η λειτουργία Siri απαντά σε απλές ερωτήσεις όπως για σκορ αγώνων, δελτία καιρού ή ημερομηνίες εθνικών αργιών

Επιπλέον αυτών, οι πελάτες με σύστημα FlexDock μπορούν επίσης να ωφελούνται από την πλήρη ενσωμάτωση του Siri Eyes Free στη smartphone συσκευή τους μπροστά και στο κέντρο του ταμπλό. Αρκεί να συνδέσουν οποιοδήποτε smartphone της Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 5, στη βάση και το Siri Eyes Free μπορεί να υποστηρίξει με φωνητική ενεργοποίηση σε άλλες εφαρμογές Apple όπως η Apple Maps.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της χρήσης του Opel FlexDock: το iPhone φορτίζεται αυτόματα χωρίς πρόσθετο καλώδιο ώστε να αποφεύγεται η αποφόρτιση της μπαταρίας.

Πολλές δυνατότητες για το σύστημα infotainment IntelliLink του ADAM

Το νέο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που έκανε το ντεμπούτο του στο ADAM, είναι συμβατό με iPhone, iPad και iPod touch, και με συσκευές Android. Το πλήρες εύρος επιλογών που προσφέρει το IntelliLink στο Opel ADAM περιλαμβάνει επίσης TuneIn, εφαρμογή πρόσβασης σε παγκόσμιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, BringGo, εφαρμογή πλοήγησης και Stitcher, εφαρμογή πρόσβασης σε παγκόσμιους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το IntelliLink φέρνει τη συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα των smartphone με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο μέσω μιας έγχρωμης οθόνης αφής 7” υψηλής ανάλυσης με θύρες Bluetooth ή USB. Επομένως, το IntelliLink, το υπερσύγχρονο σύστημα infotainment, μπορεί να γίνει τόσο προσωπικό όσο το περιεχόμενο ενός iPhone ή μιας συσκευής Android.

1 Η λειτουργία Siri διατίθεται σε Beta μόνο με iPhone 4S, iPhone 5, iPad (3ης και 4ης γενιάς), iPad mini και iPod touch (4ης γενιάς), και απαιτεί πρόσβαση στο Internet. Επίσης ενδέχεται να μην διατίθεται σε όλες τις γλώσσες σε όλες τις περιοχές και τα χαρακτηριστικά του μπορεί να διαφέρουν σε κάθε περιοχή. Μπορεί να ισχύουν χρεώσεις χρήσης δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ