2013-06-20 22:08:05
Φωτογραφία για Η ενίσχυση της απασχόλησης είναι προτεραιότητες του ΟΑΕΔ
Στην προμετωπίδα του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, διαβεβαίωσε... ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΣΕΕ και συμμετείχε σε συνεδρίαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου εξήρε τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως κατεξοχήν πυλώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ, συμφώνησε με την διαπίστωση της ΕΣΕΕ ότι τα εξωπραγματικά μεγέθη ανεργίας που πλήττουν την Ελλάδα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν χωρίς ανάπτυξη και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Εξάλλου, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστικότερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον χώρο της εργασίας και δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Η συνάντηση του κ. Αμπατζόγλου με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ως προς τα θέματα του Οργανισμού, τον ευαίσθητο χώρο που καλύπτει και τις ενδεδειγμένες πολιτικές, πάντα με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, ανέπτυξε τους άξονες, οι οποίοι σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πρέπει να υλοποιηθούν και έχουν ως εξής:

- Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων πρέπει να είναι ουσιαστικότερος στα ζητήματα του ΟΑΕΔ και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Η ΕΣΕΕ ζήτησε τη σύσταση Επιτελικής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, η οποία θα έχει την άμεση εποπτεία για τα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τη διοικητική διάρθρωση και την αποκέντρωση του Οργανισμού.

- Τακτική διενέργεια των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-25 σε ετήσια βάση και σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, για την υποβοήθηση της σχετικής διεξαγωγής.

- Χαλάρωση των κριτηρίων για την υπαγωγή των εμπόρων στην απόδοση του βοηθήματος ανεργίας και διάθεση του πλεονάσματος του σχετικού λογαριασμού στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων εμπόρων και των οικογενειών τους.

- Επιδότηση της εργασίας αντί για την επιδότηση της ανεργίας.

- Σχεδιασμός νέων προγραμμάτων προσανατολισμένων στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζόμενους.

- Διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων δομών κατάρτισης του εμπορίου που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ και ανακατανομή της χρηματοδότησης.

Τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση και επισήμαναν ότι αντίστοιχα έχουν πληγεί και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ