2013-07-07 11:25:02
Φωτογραφία για Ποια είναι η πιο κομψή πολιτικός που μίλησε 11 ώρες όρθια στη Βουλή;;;
Η γερουσιαστής του Τέξας μιλούσε επί 11 ώρες χωρίς διακοπή, με τη βοήθεια ενός καθετήρα και θεωρείται από τις κομψότερες πολιτικούς του κόσμου.

Είναι επίσης μια γυναίκα από ταπεινή οικογένεια, που αναγκάστηκε να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο από τα 14, που βρέθηκε να είναι στα 19 χωρισμένη μητέρα ενός παιδιού, αναγκασμένη να κάνει δυο δουλειές, και κατέληξε με πτυχίο νομικής από το Χάρβαρντ. Αυτή είναι η Γερουσιαστής Γουέντι Ντέιβις που έγινε ηρωίδα του αμερικανικού κινήματος υπέρ των αμβλώσεων, χρησιμοποιώντας μία καθόλα νόμιμη - αν και ιδιόρρυθμη - τακτική κωλυσιεργίας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και είναι πλέον μέλος μίας λίστας με ιστορικούς πολιτικούς που έχουν, στο παρελθόν, ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Η Γερουσιαστής του Τέξας ολοκλήρωσε επιτυχημένα ένα ιστορικό "filibuster", καταφέρνοντας να σταματήσει νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών που θα οδηγούσε στο κλείσιμο τις 37 από τις 42 κλινικές για αμβλώσεις στην Πολιτεία της. Επί 11 ολόκληρες ώρες χωρίς διαλείμματα, μιλούσε ενώπιον της κυριαρχούμενης από Ρεπουμπλικάνους ολομέλειας της Γερουσίας του Τέξας, χωρίς να καθίσει στιγμή, πετυχαίνοντας να καθυστερήσει την έναρξη της σχετικής ψηφοφορίας, αρκετά ώστε να είναι εκπρόθεσμη.


Ο όρος filibuster (ή πολιτική κωλυσιεργία στα Ελληνικά) προέρχεται από την ολλανδική λέξη "vrijbuiter" που σημαίνει πειρατής και είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος των Η.Π.Α., σε σημείο που θεωρείται μορφή πολιτικής τέχνης. Στο πέρασμα των χρόνων, διακεκριμένοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αμερικανών έχουν συμμετάσχει σε πραγματικά επικές προσπάθειες ...κατασπατάλησης χρόνου, για να εμποδίσουν νομοθετικές αλλαγές.Η γερουσιαστής του Τέξας Γουέντι Ντέιβις φαίνεται ότι κατάφερε να ολοκληρώσει την πολύωρη ομιλία για να εμποδιστεί η ψήφιση νόμου κατά των αμβλώσεων με τη βοήθεια ενός... καθετήρα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ