2013-07-18 18:58:06
Φωτογραφία για Κομισιόν: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τη δόση
Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με... τη χορήγηση της επόμενης δόσης της βοήθειας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για την οικονομία Όλι Ρεν.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup της 8ης Ιουλίου ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα. Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ιούλιο θα καταβληθούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. θα προέλθουν από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών από τα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης. Τον Οκτώβριο αναμένεται η εκταμίευση 1 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, στις 28 Ιουλίου θα αποφασίσει και το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη συνεισφορά του. Μετά το πέρας του τελευταίου Eurogroup, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι, εάν όλα πάνε καλά σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, στις αρχές Αυγούστου θα δοθεί στην Ελλάδα το 1,8 δισ. ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ