2013-07-18 21:25:04
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των νησίδων των οδών της Αττικής
Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες συντήρησης των νησίδων στις οδούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, θα αναμορφωθούν... 600 χιλιόμετρα νησίδων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου. Έξι συνολικά συνεργεία εργάζονται από νωρίς το πρωί στα παρακάτω σημεία:

1. από Σταυρό Αγίας Παρασκευής προς τη Λ. Λαυρίου

2. στη Λ. Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα

3. στη Λ. Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα

4. στο ύψος του ΣΕΦ: στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή

5. στη παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα

6. Λ. Καβάλας από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και σήμερα έγινε η αρχή για να αντιστρέψουμε την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι νησίδες της Αττικής, η οποία οφείλεται στη γραφειοκρατία, την κωλυσιεργία που έδειξε το κεντρικό κράτος τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και την αδιαφορία όλων ημών των πολιτών που χρησιμοποιούμε τις νησίδες, ως σκουπιδοτενεκέ
. Τα συνεργεία συντήρησης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να αντιστρέψουν αυτή την εικόνα. Πρέπει όμως όλοι μας να φροντίσουμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να μην καταστραφεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και να συνδράμουμε ενεργά στη διατήρηση της ωραίας εικόνας που πρόκειται να αναδειχθεί με το πέρας των εργασιών. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής».

Η διαδικασία συντήρησης των νησίδων αφορά κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, κλπ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από την πρόσφατη υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, της σύμβασης για το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες οδών αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ». Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, (και επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης/ άρσης επικινδυνότητας) έχει προϋπολογισμό 5,5 Εκατομμύρια Ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά συνολικά περίπου 600 χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ