2013-07-18 21:31:02
Φωτογραφία για Tο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας τα χώνει στον Βενιζέλο: Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της…
"Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση κατέληξε στην αναγκαιότητα του σχηματισμού δικομματικής κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με σκοπό την κυβερνητική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

"Η προοδευτική πολιτική την οποία υπερασπιζόμαστε δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παρακάμπτεται συνεχώς από τις εξελίξεις.

Η ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου που εντείνει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας που πλέον έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, που βυθίζει τη χώρα όλο και πιο έντονα στον φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης - που πλέον έχει γίνει και κοινωνική - δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο.

Οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται θύματα, ειδικά σήμερα που δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής.

Η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, οποιασδήποτε καταγραφής αναγκαιοτήτων και η ανυπαρξία αξιολόγησης των εργαζόμενων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα οδηγεί σε οριζόντιες και άδικες αποφάσεις στις οποίες απουσιάζει οποιαδήποτε αίσθηση Δικαίου.


Με τέτοιες τακτικές ούτε μεταρρύθμιση μπορεί να επιτευχτεί ούτε οικονομικό αποτέλεσμα να υπάρξει.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα.

Δεν αντέχει να δει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε διάφορους τομείς του Δημοσίου Τομέα και της Αυτοδιοίκησης.

Δεν αντέχει να βρίσκονται ουσιαστικά στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες (επιστήμονες και μη) οι οποίοι πλέον αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Είναι πλέον εμφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της Η αναπτυξιακή στρατηγική και η υπέρβαση των πολιτικών λιτότητας πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου Σχεδίου που πρέπει να καταστρώσει η χώρα.

Η συνεχιζόμενη ύφεση και η μεγέθυνση της ανεργίας αποδεικνύουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν αποτελεί λύση στο Ελληνικό πρόβλημα και αυτό πρέπει να γίνει ιδιαίτερα σαφές σε όλους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Όπως δεν αποτελεί λύση η χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής που συνεχίζει να ευνοεί και να ισχυροποιεί τους πλέον οικονομικά ισχυρούς και κυρίως τους Τραπεζικούς Ομίλους και που ταυτόχρονα εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τους πολλούς, αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Θεωρούμε ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό, να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στρατηγικής. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει και να κατανοήσει ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι και να σταματήσει τις παλινωδίες που τις περισσότερες φορές επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση αποτελεί μια θετική κίνηση η οποία όμως πρέπει να ενταχθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

Οι πολίτες της χώρας μας γνωρίζουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαχρονικά ήταν αυτό που έδωσε στον Ελληνικό λαό το δικαίωμα στην κοινωνική ισότητα, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα στην ελπίδα .... και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για τη χώρα που βρίσκεται στην πιο έντονη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ