2013-07-18 23:16:04
Φωτογραφία για Ινδία: Μέτρα για τον περιορισμό των επιθέσεων με οξύ
Ρυθμίσεις για τον έλεγχο της πώλησης οξέως αποφάσισε σήμερα ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιθέσεις εναντίον γυναικών, μια πρακτική ιδιαίτερα συνηθισμένη στη χώρα.

Ανάμεσα στους περιορισμούς που επέβαλε το δικαστήριο ήταν η υποχρέωση των καταστηματαρχών να πωλούν οξύ μόνο μετά από επίδειξη ταυτότητας, ενώ απαγορεύεται ρητά η πώλησή του σε ανήλικους.

Επίσης οι αγοραστές θα πρέπει να αιτιολογούν την αγορά του χημικού και οι πωλήσεις θα πρέπει να αναφέρονται στην αστυνομία.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την αύξηση του ποσού αποζημίωσης των θυμάτων στις 300.000 ρουπίες, δηλαδή περίπου 5.000 δολάρια.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται στην Ινδία περίπου 1.000 επιθέσεις με οξύ. Η μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων, τα οποία υφίστανται τρομερές παραμορφώσεις, είναι γυναίκες που συχνά γίνονται στόχοι ζηλότυπων συντρόφων.

Η ινδική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά τη λήψη μέτρων κατά αυτών των φονικών επιθέσεων.

Εκτός από την Ινδία, οι επιθέσεις με οξύ αποτελούν πρόβλημα σε πολλές χώρες της Ασίας, με ιδιαίτερες αναφορές στο Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ