2013-07-19 20:04:51
Φωτογραφία για Στη Βουλή η επίθεση κατά Γεωργιάδη
Καταδικάζουν η κυβέρνηση – δια του Σίμου Κεδίκογλου – το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, την επίθεση που δέχτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Αττικό Νοσοκομείο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, οι συγκεντρωμένοι έκαναν κλοιό γύρω του και κάποιος απο το πλήθος του έριξε μπούνια στο πρόσωπο. Αμέσως επενέβη η προσωπική του φρουρά και τα ΜΑΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αντιρρησίες της δημοκρατίας και φασίστες επισημαίνοντας ότι δεν εχει δικαίωμα οποιοσδήποτε σύλλογος εργαζόμενων να τον εμποδίσει να παει στα νοσοκομεία που εποπτεύει.

Ο κ. Γεωργιαδης αρνήθηκε να εμπλέξει το ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο επεισόδια. Όπως είπε του μετέφεραν ότι επρόκειτο για μέλη του ΑΝΤΑΡΣΙΑ.

Εν τω μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό αρνείται ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για ψεύτες και παπαγαλάκια.

«Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.


Από τη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως ορισμένοι φωνάζοντας εμφύλιο - πολεμικά συνθήματα ακόμη και το γνωστό σύνθημα για το Μελιγαλά, επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος του υπουργού.

Τόσο ο κ. Κεδίκογλου όσο και το ΠΑΣΟΚ ζητούν απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, στην ομιλία του στη Βουλή (για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση) ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο και ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σχολίασε «η χαρά μου κράτησε λίγο, πίστευα ότι ήρθατε για να καλύψετε την έλλειψη αντίδρασης του κόμματος σας για τη βιαιοπραγία σε βάρος υπουργού της κυβέρνησης. Δέχθηκε επίθεση απο άτομα που λόγω φρασεολογίας τεκμαίρεται ότι είναι στις τάξεις του κόμματος σας».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας για το ίδιο περιστατικό τόνισε πως «όλα τα βίντεο που έχουμε δει δε δείχνουν καμία βία απέναντι στον υπουργό, που τα έχετε δει εσείς; Και όταν κάνει επίσκεψη ένας υπουργός σε ένα νοσοκομείο δεν κουβαλά και διμοιρίες ΜΑΤ μαζί του».

Όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αττικό για να μιλήσει με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, αντέτεινε δε ότι οι εργαζόμενοι -σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων- δεν επιτέθηκαν στον υπουργό.

«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε ότι ακούστηκαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» κατά του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στον υπουργό Υγείας και στις πολιτικές υγείας που ακολουθηθεί η κυβέρνηση.

Ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Με ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καταδικάζουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

«Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. Περιμένουμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, εκφράζει ταυτόχρονα την ανασυχία για "την όξυνση των φαινομένων βίας", υπογραμμίζοντας ότι "η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή δεν είναι ανεξάρτητη από τα προαναφερόμενα κρούσματα βίας".

Τέλος, καλεί «τα κόμματα, τους φορείς, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να απομονώσει όλους όσοι ασκούν οποιαδήποτε μορφής βία, είτε λεκτική, είτε σωματική, είτε ρατσιστική. Η βία είναι φασισμός, όποιος μανδύας και αν την περιβάλλει».
www.skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ