2013-07-19 20:50:13
Φωτογραφία για Ισπανία: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τραυματίες στη Μαδρίτη
Την παραίτηση της κυβέρνησης λόγω του σκανδάλου Μπαρθένας ζητούσαν οι συγκεντρωμένοι

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του κ. Ραχόι στη Μαδρίτη. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι και την φυλάκιση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.Διαδηλωτές οποίοι ζητούσαν την παραίτηση της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη διάρκεια της νύκτας στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί και πέντε διαδηλωτές, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία.

Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Πηγές των αρχών ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 400, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000.

Η διαδήλωση άρχισε ειρηνικά, ωστόσο γύρω στα μεσάνυχτα πήρε βίαιη τροπή. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και καρέκλες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι κρατούσαν γκλομπ.


Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι και την φυλάκιση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του κ. Ραχόι σε πολλές πόλεις της Ισπανίας.

Στη Βαλένθια δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Ο πρώην ταμίας του κόμματος, Λουίς Μπαρθένας, ισχυρίζεται ότι για περισσότερα από 20 χρόνια το κόμμα λάμβανε μίζες, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του παράνομα, ενώ έχει κάνει λόγο και για ένα μυστικό ταμείο το οποίο λάμβανε δωρεές από επιχειρηματίες και τις διένειμε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μετρητά.

Ο πρωθυπουργός, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, αρνούνται ότι λάμβαναν παράνομες πληρωμές.

Ο κ. Μπαρθένας παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης, αφού οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο φυγής, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει την έρευνά του σε βάρος του για απάτη και κερδοσκοπία.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ