2013-07-20 07:00:07
Φωτογραφία για «Κλειστά λόγω αγανάκτησης»
«Κλειστά λόγω αγανάκτησης» θα παραμείνουν για τρεις ημέρες τα καταστήματα των σχεδιαστών Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα στο Μιλάνο. Σε μια επιγραφή που τοποθέτησαν στην είσοδο της μπουτίκ τους στα ιταλικά και στα αγγλικά οι δυο διεθνούς φήμης μόδιστροι ανέφεραν ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν άλλο τις άδικες κατηγορίες του ιταλικού οργανισμού είσπραξης φόρων, της οικονομικής αστυνομίας, τις επιθέσεις των εισαγγελέων και τον διασυρμό μέσω του Τύπου» που κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζουν «επί χρόνια».

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα πρόσθεσαν ότι «πρόσφεραν πολλά στην πόλη του Μιλάνου»: «οικονομική ανάπτυξη», «θέσεις εργασίας», «διεθνή προβολή».

Η πρωτοβουλία «να κρατήσουμε κλειστά τα εννέα καταστήματά μας δείχνει την αγανάκτησή μας. Οι υπάλληλοί μας όμως θα πληρωθούν κανονικά», ανέφεραν οι δυο στιλίστες.

Οι δυο σχεδιαστές μόδας καταδικάστηκαν πριν από ένα μήνα σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση για ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη. Είχαν προχωρήσει σε σύσταση εταιρίας στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.


Ο Φράνκο ντ' Αλφόνσο, δημοτικός σύμβουλος στο Μιλάνο, είπε πρόσφατα ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στους σχεδιαστές να εκθέσουν συλλογές τους στην διάσημη εβδομάδα μόδας της πόλης τον Σεπτέμβριο. «Δεν χρειαζόμαστε να μας εκπροσωπούν φοροφυγάδες», είπε ο δημοτικός αυτός σύμβουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ