2013-07-26 02:49:03
Φωτογραφία για Επίσκεψη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, πραγματοποίησε... προχθές 24 Ιουλίου, η Υπ. Εθελοντισμού Δώρα Παληοδήμου με αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο οποίο φιλοξενούνται 22 παιδάκια, ηλικίας 2,5 έως 6 ετών.

Ο σκοπός του Νηπιοτροφείου είναι η σίτιση και η φιλοξενία των παιδιών, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την ανατροφή τους, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Οι γονείς, είτε είναι άνεργοι, είτε πολιτικοί μετανάστες, είτε, βάσει εισαγγελικής εντολής, ακατάλληλοι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για ακόμη μία φορά πιστή στις ιδέες και τις αξίες της, κατόρθωσε να μαζέψει, με την συνδρομή όλων των πολιτών του Αιγάλεω, σε δράση που πραγματοποίησε το Σάββατο 20 Ιουλίου, μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων, με σκοπό την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των παιδιών, που φιλοξενούνται στο Νηπιοτροφείο. Παρόλο που αυτά αποτελούν μόνο μία ανάσα ανακούφισης, για την διατήρηση της λειτουργίας του Νηπιοτροφείου και την εκπλήρωση των σκοπών του, δεν δίνουν οριστική λύση στην σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.


Οι αρμόδιοι μας μετέφεραν, ανάμεσα σε άλλα, πως δεν απασχολείται, στο Νηπιοτροφείο, κοινωνικός λειτουργός, την στιγμή που τα 11 από τα 22 παιδάκια έχουν εισαχθεί με εισαγγελική εντολή, γεγονός που μαρτυρά πως προέρχονται από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Ένα ακόμα κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, έχει να κάνει με την σοβαρή έλλειψη φαρμάκων. Όπως ομολογούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές τροφίμων, λόγω μεγάλου χρέους, έχουν σταματήσει να τους τροφοδοτούν, με βασικά είδη όπως είναι το κρέας. Πολλοί από τους χώρους του Νηπιοτροφείου κρίνονται ακατάλληλοι για την διαμονή των παιδιών, καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, ειδικά στην οροφή. Πολλά από τα παιδιά αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνονται περαιτέρω από την μόνιμη χρήση κλιματισμού, καθώς δεν δουλεύει η κεντρική θέρμανση. Τέλος, οι εργαζόμενοι, καθαρά και μόνο λόγω φιλοτιμίας και ανθρωπιάς, συνεχίζουν να εργάζονται, παρόλο που 9 μήνες τώρα είναι απλήρωτοι.

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παραμένει ενεργή, μάχιμη και «ετοιμοπόλεμη». Συνεχίζει να υπηρετεί, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ανθρώπου, τους σκοπούς της, που είναι πάνω από όλα η συμμετοχή στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας, στο να εφιστά την προσοχή στην πραγματική ρίζα του κακού που δεν είναι άλλη από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης και να στηρίζει στην πράξη τους συνανθρώπους μας μέχρι να έρθει η πολιτική λύση του αδιεξόδου. Η Εθνική Ομοψυχία τώρα θα φανεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σύλληψη δύτη στην Κέρκυρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σύλληψη δύτη στην Κέρκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ