2013-07-30 12:10:23
Φωτογραφία για Στάχτη έγιναν 50.000 στρέμματα στη Ρόδο...
Μάχη με την πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, δίνουν μέχρι αυτήν την ώρα στην νότια Ρόδο οι πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο παραμένει όμως ενεργό ένα από τα μέτωπα και προς το σημείο αυτό έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες των πυροσβεστικώνδυνάμεων.

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, η φωτιά έχει κάψει 50.000 στρέμματα.

Μια ψησταριά η αιτία της τεράστιας πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τους διωκτικές αρχές. βασικός ύποπτος είναι ένας 40χρονος υπαξιωματικός του Πεζικού, ο οποίος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, έκανε το τραπέζι σε κάποιους φίλους του, βάζοντας ψησταριά στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Ίστρος.

Μια απροσεξία ωστόσο στάθηκε ικανή να σκορπίσει τον όλεθρο στο νησί. Από την ψησταριά λόγω του δυνατού αέρα πετάχτηκαν καύτρες σε ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά που πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


Ο ίδιος πάντως αρνείται κατηγορηματικά ότι προκάλεσε αυτός την φωτιά, αλλά σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια.

Εφιάλτης οι συνεχείς αναζωπυρώσεις

Από το Σάββατο το μεσημέρι και για τρία 24ωρα η πυρκαγιά με την βοήθεια του ισχυρού αέρα απλώθηκε σε τρία τεράστια μέτωπα μήκους 25 χιλιομέτρων αποτεφρώνοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν τελικά να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα που κινούνταν απειλητικά προς κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κρήτη - Σέριφο

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά στο Δήμο Φαιστού στην Κρήτη τέθηκε τελικά από έλεγχο ενώ τελείωσε και ο εφιάλτης για τους κατοίκους στο Μεγάλο Λιβάδι Σερίφου, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό με καΐκια καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα.'
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ