2013-07-30 13:56:10
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε η νέα BMW i3
Το νέο ηλεκτρικό όχημά της παρουσίασε η BMW, σε τρεις πόλεις-ορόσημο για τις αγορές όλου του πλανήτη. Σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Πεκίνο έκανε πρεμιέρα το i3, που είχε, εν πολλοίς, παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη το 2011 και δεν είχε μεγάλες διαφορές από το μοντέλο παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, ως προς το εξωτερικό design, «παραμένει πιστό» στη σχεδιαστική γλώσσα των BMW, με την ιδιαίτερα επιθετική μάσκα μπροστά, φώτα ημέρας τύπου LED σε σχήμα U και μια μαύρη ρίγα στο αμάξωμα, ενώ επίσης διαθέτει σε μαύρη απόχρωση καπό, οροφή και πορτ μπαγκάζ.

Χαρακτηριστικό είναι επιπλέον ότι οι πίσω πόρτες είναι αντικριστά ανοιγόμενες, ο γνωστός τύπος «suicide». Παράλληλα, το νέο μοντέλο «κάθεται» πάνω σε 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Ως προς το εσωτερικό τώρα, επικρατούν τα ανακυκλωμένα υλικά, τονίζοντας τη φιλική προς το περιβάλλον «κλίση» του οχήματος, ενώ διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, ικανοποιώντας τον υποψήφιο αγοραστή.


Από την άλλη στο μηχανολογικό κομμάτι, μια μπαταρία 22 kWh ιόντων λιθίου τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο μιας σχέσης (single-speed), που μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα και επιτρέπει στο όχημα να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,2 δλ., ενώ αγγίζει την τελική ταχύτητα των 150 χλμ./ώρα.

Σημειωτέον ότι η μέση αυτονομία του i3, με μία φόρτιση, είναι 130-160 χλμ., ικανοποιητικός αριθμός, όταν μια τυπική καθημερινή διαδρομή δεν ξεπερνά τα 65 χλμ.

Σε προαιρετική βάση, υπάρχει κι ένας 2κύλινδρος βενζινοκινητήρας, με τον οποίο, αν εξοπλιστεί το εν λόγω όχημα, διατηρείται η φόρτιση της μπαταρίας σε ένα σταθερό επίπεδο, κατά την κίνηση και παρέχεται έτσι μια αυτονομία συνολικά 300 χλμ.

Τέλος, οι τιμές που ανακοινώθηκαν αφορούν τη Γερμανία και ξεκινούν από 35.000 ευρώ. Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες θα υπάρξουν και στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στις 10 Σεπτεμβρίου.

pontikosnews.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ