2013-07-30 20:42:04
Φωτογραφία για Σκορδάς: Ευνοϊκότερη μεταχείριση σε όσους δανειολήπτες πληρώνουν
Για την πρόταση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, το ενδεχόμενο διεύρυνσης του μέτρου σε περισσότερους δικαιούχους, της ευνοϊκότερης μεταχείρισης των συνεργάσιμων δανιεοληπτών αλλά... και τους πλειστηριασμούς ακινήτων μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Σκορδάς εξήγησε τη διαφορά του νέου «ιρλανδικού» μοντέλου που τίθεται σε εφαρμογή, σε σχέση με τις προηγούμενες παρεμβάσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί, αποσαφηνίζοντας ότι με τα νέα δεδομένα υπάγονται στις ρυθμίσεις τα ενυπόθηκα και μη δάνεια, αλλά και οι συνεπείς δανειολήπτες όσο και η μη συνεπείς. «Η κεντρική ιδέα: Μια βάση με ένα ελάχιστο όριο δαπανών που πρέπει να κάνει ένα νοικοκυριό. Θα προσδιορίζεται πρώτα η δυνατότητά του να ζει αξιοπρεπώς και ότι περισσεύει να πληρώνει τα δάνειά του».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες θα τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρησης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα δεσμευτούν οι τράπεζες με νόμο για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα δάνεια. «Δεν συζητάμε για νομοθετική παρέμβαση. Μιλάμε για αυτοδέσμευση», είπε σχετικά.


Όσον αφορά στο θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς επεσήμανε ότι από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης αναζητείται η εύρεση μιας δίκαιης λύσης και για τις δύο πλευρές στο θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών, λέγοντας συγκεκριμένα ότι επιχειρείται μερική αναστολή τους από το 2014. «Δεν πρόκειται να πάμε σε πλήρη αποδέσμευση αυτών των ακινήτων από 1/1/2014», πρόσθεσε.

Ο νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ Β.Τσιαφούτης από την πλευρά του ζήτησε την αναστολή των πλειστηριασμών όσο διαρκεί η κρίση.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ