2013-08-01 13:24:04
Φωτογραφία για FT: Το ΔΝΤ έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα
Τη διάσταση του “μηνύματος” από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή... το θέμα της Ελλάδας, παρουσιάζουν οι “Financial Times” σε σημερινό ρεπορτάζ τους, ερμηνεύοντας και αναλύοντας την έκθεση του Ταμείου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ουσιαστικά τις ανησυχίες τις οποίες είχε διατυπώσει και στο παρελθόν για το κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι ρεαλιστικά βιώσιμα χωρίς ένα νέο “κούρεμα”, η συζήτηση για το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσπαθούν να… τραβήξουν από το χέρι τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως δηλαδή τη Γερμανία, στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας μιας νέας, γενναίας απομείωσης του χρέους της Ελλάδας ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο, και να αποφευχθούν συστημικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ευρωζώνης, που μετά βεβαιότητας θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις συνολικά στην παγκόσμια οικονομία.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ