2013-08-01 21:57:04
Φωτογραφία για Top-10 των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στο κόσμο
Ποιες χώρες παράγουν το περισσότερο πετρέλαιο στον κόσμο ;

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα ;

Το πετρέλαιο ή «μαύρος χρυσός» όπως λέγεται, αποτελεί τη βασικότερη φυσική πηγή ενέργειας κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Σ’ αυτό και στα παράγωγά του, οφείλουν την καθημερινή τους λειτουργία δισεκατομμύρια μηχανήματα & συσκευές σε όλο τον κόσμο, απαραίτητα για την μεταφορά, τη θέρμανση, την παραγωγή αγαθών και χιλιάδες άλλες αναγκαίες χρήσεις κι εφαρμογές.

Παραγωγή πετρελαίου εννοούμε το σύνολο βαρελιών πετρελαίου που εξορύσσονται σε ημερήσια βάση μέσω μιας γεωτρητικής διαδικασίας. Τα περισσότερα κράτη επηρεάζονται οικονομικά από τις διακυμάνσεις και τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου (Oil Market όπως λέγεται διεθνώς). Τα κράτη που παράγουν πετρέλαιο σε μεγάλες ποσότητες, συνήθως ευημερούν οικονομικά ή κινδυνεύουν, αφού δεκάδες πόλεμοι έχουν ξεκινήσει με αιτία τον «μαύρο χρυσό».


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΕΑ (International Energy Agency), το 63% της παγκόσμιας παραγωγής αργού πετρελαίου, αντλείται μόνο από 10 χώρες ! Παρακάτω δημοσιεύουμε τη λίστα των κορυφαίων αυτών πετρελαιοπαραγωγών χωρών στον κόσμο για το 2013, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα Βλέπουμε στην πρώτη θέση πλέον τη Ρωσία, με τη Σαουδική Αραβία να ακολουθεί και στην τρίτη θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ελληνική παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα, με το μοναδικό ελληνικό πετρέλαιο να παράγεται από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην Καβάλα.

kavalaoil.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ