2013-08-02 06:46:51
Φωτογραφία για «Ελπίζω να βοήθησα τον Παναθηναϊκό με τη μεταγραφή μου»
Ο Ορέστης Καρνέζης μιλάει για τη μεταγραφή του στην Ουντινέζε και τα χρήματα που θα πάρει ο ΠΑΟ, τονίζει ότι είναι τιμή του που φόρεσε την πράσινη φανέλα και αναφέρεται στην καριέρα. Ο διεθνής πορτιέρο μίλησε στο Action 24 για τη φυγή του από τους «πράσινους», το μέλλον του, το παρελθόν, τις οικονομικές δυσκολίες του Παναθηναϊκού και την ομόνοια που χρειάζεται η πρώην, πια, ομάδα του για να προχωρήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ορέστη Καρνέζη στο "Action 24"

Για την συμφωνία με την Ουντινέζε: Είναι δέλεαρ να δοθεί η δυνατότητα σε έναν παίκτη να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα μετά από τον τραυματισμό του πρώτου τερματοφύλακα της Ουντινέζε, υπήρξε ενδιαφέρον, είχαμε τηλεφωνική επαφή και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ήταν πολύ δελεαστική πρόταση, η Ουντινέζε πρωταγωνιστεί στην Ιταλία, έχει εξαιρετικό σκάουτινγκ ο σύλλογος και περίμενα να δω τις εξελίξεις. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει την Γρανάδα και την Γουότφορντ και μετά από μια συνομιλία που είχαμε αποφασίσαμε να πάω για μια σεζόν στην Ισπανία.


Αν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες: Λίγο πριν την Ουντινέζε υπήρξε μια πρόταση από την Μπέτις, μίλησα με τον κ. Αλαφούζο, όμως έπρεπε να αποφασίσουμε σε 48 ώρες και δεν είχαμε πολλά περιθώρια για να προχωρήσει η υπόθεση. Ελπίζω να είναι και για καλό.

Για την Γρανάδα: Τερμάτισε 9η στην βαθμολογία, η Ουντινέζε θέλει να την βοηθήσει. Είναι υψηλό το επίπεδο στην Ισπανία και είναι μεγάλη πρόκληση για μένα.

Ποιος τον πήγε στον Παναθηναϊκό: Εκείνη την εποχή ήταν τεχνικός διευθυντής ο Γιάσμινκο Βέλιτς που είχε καλές σχέσεις με τον ΟΦΗ. Πίστεψαν σε μένα και δεν ήταν πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό να πάρει έναν νεαρό τερματοφύλακα για τρίτο.

Τι στόχο είχε στον Παναθηναϊκό: Πέρα από την χαρά και την ικανοποίηση, είχα κύριο μέλημα να δουλέψω και να βελτιωθώ γιατί χρειαζόμουν δουλειά και στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο να δουλέψεις από το πουθενά.

Ένιωθα χαρούμενος που ήμουν στον Παναθηναϊκό και έβλεπα ότι μπορώ να παλέψω και να βελτιωθώ. Πλέον νιώθω πιο δυνατός σε όλους τους τομείς και συνεχίζω να βελτιώνομαι και υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Για την αναμέτρηση Κυπέλλου με την ΑΕΚ: Είχαμε χάσει στον πρώτο αγώνα σαν γηπεδούχοι με 2-0 και στο τέλος έχουμε σκορ πρόκρισης με 3-1. Παίζαμε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βύντρα και έχουμε κάνει όλες τις αλλαγές. 2-3 λεπτά πριν λήξει το ματς σε ένα ελεύθερο ένιωσα ένα... σκίσιμο στο πόδι αλλά δεν έδωσα σημασία και έκανα υπομονή για να περάσει το λεπτό και να τελειώσει το ματς και εκεί έγιναν όλα. Αρχικά πίστευα ότι θα γίνει σέντρα και έκανα 1-2 βήματα από την εστία, είδα ότι η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά όμως ένιωσα... βιδωμένος και δεν μπορούσα να σηκωθώ να διώξω την μπάλα.

Στα αποδυτήρια ήμουν νευριασμένος και σοκαρισμένος γιατί οι συμπαίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ένιωθα ότι τους... κρέμασα. Όλα τα παιδιά μου συμπαραστάθηκαν και μου είπαν να γίνω γρήγορα καλά, όπως ο Κατσουράνης και ο Νίνης. Η περίοδος που ακολούθησε ήταν πολύ δύσκολη για μένα.

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: Ήταν η επόμενη ευκαιρία μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχα τι να πω, αναρωτιόμουν γιατί σε μένα. Για καλή μου τύχη ο Φερέιρα με στήριξε, μου είπε να μην στεναχωριέμαι και ότι χρειάζομαι εμπειρία και αγώνες για να παίρνω την καλύτερη απόφαση.

Ήθελα να αλλάξω τα δεδομένα σε μια σειρά αγώνων και όχι από μισό παιχνίδι. Δεν γίνεται να παίζεις ένα ματς ανά δύο χρόνια και να είσαι τέλειος.

Τι ακολούθησε στην συνέχεια: Μετά ήταν ένα ματς στα Γιάννενα που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες όπου είχε πάγο ο αγωνιστικός χώρος, όμως αυτό το ματς μου έδωσε αυτοπεποίθηση και ένιωσα δικαίωση και για τον προπονητή που μου στάθηκε.

Για την σεζόν 2011-12: Θεωρώ ότι σε εκείνο το πρωτάθλημα στον Β' γύρο μας στοίχισε η απουσία του Λέτο, ήταν ένας παίκτης - κλειδί. Μας έλειψε σε αυτά τα ματς το γκολ και μας στοίχισε.

Για τον Φάμπρι: Ήρθε σε μια ομάδα όπου ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν εριστικός, έβριζε συνέχεια στην γλώσσα του, δεν ήταν ποτέ ήρεμος, κάθε μέρα θα τσακωνόταν με κάποιο παίκτη και εκείνη την στιγμή ήταν το τελευταίο που θέλαμε. Αν ήταν ο Ρότσα ή ο Βονόρτας θα μπαίναμε στα play-off. Προσπαθούσα να τον καταλάβω, αλλά δεν μπορούσα.

Ποιος προπονητής τον "σημάδεψε": Απο όλους πήρα πράγματα, ακόμη και από την συμπεριφορά του Φάμπρι έγινα σοφότερος. Αυτός που με σημάδεψε ήταν ο Φερέιρα, όπως και ο Πεσέιρο που μου είχε πει ότι σύντομα θα γίνω Νο1. Μερικές φορές χρειάζεται συνδυασμός πραγμάτων για να πετύχει ένας προπονητής σε μια ομάδα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό: Ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα. Είναι σαν να είμαστε οικογένεια να θέλουμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, να μην έχουμε ρευστό και να έχουμε 10 κτήματα και 3 διαμερίσματα. Κάτι πρέπει να πουλήσεις για να προχωρήσεις.

Σε αυτή την κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός, δεν έχει πολλές επιλογές, πρέπει να παραχωρήσει παίκτες και θέλω να πιστεύω ότι με αυτή την μεταγραφή τον βοήθησα, ήρθε ρευστό και εγώ από την πλευρά μου χάρισα 1,5 χρόνο συμβολαίου.

Ήταν τιμή μου που ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και χρειάζεται ομόνοια για να επιστρέψει στον σωστό δρόμο ο Παναθηναϊκός.

Αυτό είναι το καλύτερο τεχνικό επιτελείο που θα μπορούσε να έχει η ομάδα. Ο κ. Αλαφούζος κάνει την προσπάθεια του και ευτυχώς που υπήρχε όταν ανέλαβε, εγώ βοήθησα όσο μπορούσα και μακάρι να φθάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που ήταν.

Τι στόχους έχει: Θέλω να μετρήσω τις δυνάμεις μου, να δω τι μπορώ να κάνω και ελπίζω να επιστρέψω κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: Δεν θα επεδίωκα να πήγαινα στον Ολυμπιακό, δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου και το στυλ μου. Θα μπορούσα να κάνω προσφυγή και να πάω όμως εγώ δεν κοιτάω μόνο την... πάρτη μου, θα μπορούσα να κάνω προσφυγή να φύγω ελεύθερος και να μην πάρει ο Παναθηναϊκός ούτε ευρώ, όμως δεν είμαι έτσι.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθάει να έχεις απαιτήσεις και να παραχωρείς παίκτες στην καλύτερη δυνατή τιμή. Δύσκολα θα έρθει ομάδα από το εξωτερικό για να πάρει παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα και να δαπανήσει 2-3 εκ. ευρώ.

Μια συμβουλή που δέχθηκε μόλις έκλεισε η μεταγραφή στην Ουντινέζε: Μου είπαν ότι σε ένα χρόνο θα ξανακάνω μεταγραφή, δεν θα ήθελα όμως να πω ποιος μου το είπε.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ατυχία με Μπουρούση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ατυχία με Μπουρούση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ