2013-08-02 10:32:04
Φωτογραφία για Κ. Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα
Βέβαιη ότι η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, εμφανίστηκε... σε συνομιλία της με δημοσιογράφους η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε την Πέμπτη η γενκή διευθύντρια του ΔΝΤ. «Ποια θα είναι η μορφή αυτών των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας, θα συζητηθεί σίγουρα σε μεταγενέστερο στάδιο», συμπλήρωσε.

Στην πρόσφατη έκθεσή του, το ΔΝΤ σημειώνει ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν ώστε το ελληνικό χρέος να μειωθεί περαιτέρω στο 110% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2022» και στο πλαίσιο αυτό ζητεί άμεση παρέμβαση από την Ε.Ε. με μέτρα ύψους 7,6 δισ. ευρώ (περίπου 4% του ΑΕΠ) για την ελάφρυνση του, προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων το ΔΝΤ αφήνει να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υπάρξει διπλή παρέμβαση στο χρέος από τους ευρωπαίους εταίρους: μία άμεσα, η οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί το Σεπτέμβριο, και μία σε πιο μακροπρόθεσμο πλάνο, η οποία και θα οδηγήσει σε χρέος σημαντικά χαμηλότερο από το 120% του ΑΕΠ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ