2013-08-03 09:53:03
Φωτογραφία για Πρόβλημα τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα σκουπίδια
Μηδαμινή είναι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών των ακαθάριστων οικοπέδων στην Αμαλιάδα στην έκκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ήλιδας Βαγγέλη Χριστοφόρου για τον άμεσο καθαρισμό τους για την αποφυγή πυρκαγιών και την εξάλειψη των κινδύνων για την δημόσια υγεία από φίδια και τρωκτικά.

Στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση που παρουσίαζει η Δημοτική Αρχή έρχεται να προστεθεί και η αυθαίρετη εναπόθεση κάθε λογής… άσχετων σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων, από μπάζα μέχρι ξηρά χόρτα και κλαριά από πολίτες που καθαρίζουν τους κήπους τους!

Εκατοντάδες οικόπεδα στον δήμο Ήλιδας είναι ακαθάριστα και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν πλέον λόγω και της αύξησης της θερμοκρασίας ολοένα και μεγαλώνουν.

Η εικόνα ακόμη και στα κεντρικά σημεία της πόλης στα ακαθάριστα οικόπεδα είναι αποκαρδιωτική και είναι ορατή η εγκατάλειψη.

Αρχίζουν τα πρόστιμα Μιλώντας χθες στην εφ. «Πρωινή» ο κ
. Χριστοφόρου τόνισε ότι όπου πλέον δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, θα προβαίνει στον καθαρισμό συνεργείο του δήμου, ωστόσο οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται οικονομικά και το χρέος θα διαβιβάζεται στην ΔΟΥ, μετά από την διασταύρωση των στοιχείων. Βέβαια σε σχέση και με τον μεγάλο αριθμό των ακαθάριστων οικοπέδων και τον μικρό αριθμό εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου, θα φτάσει… χειμώνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Πρέπει οι ιδιοκτήτες να επιληφθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάνει έκκληση από τον Μάιο, να βλέπουμε την άσχημη εικόνα σε πολλά σημεία της πόλης και οι ιδιοκτήτες να μην δείχνουν ενδιαφέρον. Τα ακαθάριστα οικόπεδα είναι πάρα πολλά και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι μεγάλοι. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών και μάλιστα σε οικόπεδα που βρίσκονται δίπλα από κατοικίες.

Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες να προβούν σε καθαρισμούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες. Το μόνο που μένει πλέον είναι η επιβολή κυρώσεων, για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ήλιδας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ