2013-08-03 14:09:04
Φωτογραφία για Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα»
«Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα νέα» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό που καταγράφεται το 2014.

«Πέρσι οι δυσκολίες ήταν δραματικές και μάλιστα σε κλίμα αβεβαιότητας. Φέτος η αβεβαιότητα έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και δυσκολίες υπάρχουν αλλά είναι σαφώς μικρότερες», τονίζει.

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «μακράς πνοής» τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό μέτωπο ενώ σε ερώτηση εάν οι συνεχείς προειδοποιήσεις και προς τους βουλευτές της ΝΔ, ότι η καταψήφιση μιας σημαντικής διάταξης οδηγεί αμέσως στις κάλπες, ενέχουν τον κίνδυνο να συντηρούν μία εκλογική ατμόσφαιρα ο κ. Σαμαράς τονίζει πως οι βουλευτές έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώ τα «εκλογικά σενάρια» τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.

«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς αλλά διευκρινίζει: «Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα
. Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας. Για το καλό του τόπου, Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά».

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες με συντριπτική πλειοψηφία δηλώνουν υπέρ του «ξεκαθαρίσματος» στο Δημόσιο αναφέρει για τη διαθεσιμότητα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Κοιτάξτε για τι συζητάμε: Σε μία χώρα που βούλιαζε στα ελλείμματα και διέθετε ένα υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα τελικά θα θέσουμε σε διαθεσιμότητα το 3,5% του συνολικού προσωπικού» τονίζει συμπληρώνοντας ότι:

«Από αυτό το 3,5% που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα μόνο το 2% θα απομακρυνθεί τελικά, κυρίως άνθρωποι που προσελήφθησαν μη αξιοκρατικά ή παρέμεναν στις θέσεις του μη αξιοκρατικά, ενώ το 1,5% θα αλλάξει απασχόληση και θα παραμείνει στο Δημόσιο. Το σπουδαιότερο: Για καθέναν από αυτούς που απομακρύνονται θα προσληφθεί με αξιοκρατικό τρόπο ένας νέος. Και μάλιστα σε θέσεις που τους έχουμε πραγματικά ανάγκη, νοσοκομεία, ΚΕΠ, κ.ά. Άρα από αυτό η ανεργία δεν θα επηρεαστεί καθόλου». «Σήμερα αντιδρούν κυρίως οι βολεμένοι», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ