2013-08-03 19:42:03
Φωτογραφία για «Όργιο» διακίνησης ναρκωτικών - Είχαν «σπρώξει» 44 κιλά μέσα σε 45 ημέρες!
Ούτε λίγο ούτε πολύ ένα κιλό κάνναβης την ημέρα "έσπρωχναν" στις "πιάτσες" της ανατολικής Κρήτης τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, του οποίου ο στενός πυρήνας συνελήφθη χθες, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα σε όλο το βόρειο άξονα του νομού Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό της εκτεταμένης δράσης του κυκλώματος είναι το ότι ένας εκ των βασικών μελών, μέσα σε μισή ώρα "μοίρασε" ναρκωτικά εισπράττοντας ... 850 ευρώ, ενώ σε 45 ημέρες είχαν διακινηθεί 44 κιλά κάνναβης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης έγινε γνωστό ότι το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε απαρτιζόταν από 9 μέλη στο σκληρό πυρήνα του, που είχαν "ζώνες" επιρροής και εποπτείας ενώ πλαισιωνόταν από δεκάδες ακόμη άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, στο σκληρό πυρήνα του κυκλώματος ανήκει ένας 45χρονος Αλβανός που αναζητείται στην Αθήνα και θεωρείται ως ο βασικός διακινητής, τρία άτομα που είναι ήδη προφυλακισμένα για την υπόθεση των 16 κιλών κάνναβης, που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουνίου (ο γιος του Αλβανού, ένας 57χρονος μεταφορέας και ο 23χρονος που παραλάμβανε τα ναρκωτικά)
. Τον Αλβανό φέρεται να γνώριζε ένας 32χρονος Ζωνιανός, ο οποίος μεσολάβησε και τον έφερε σε επαφή με τα άλλα μέλη του κυκλώματος.

Μεταξύ των 9 "βασικών" και ο 32χρονος από τα Ζωνιανά που είχε "αναλάβει" την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, ένας 30χρονος Αλβανός που ζει στα Μάλια και είχε αναλάβει τις τουριστικές περιοχές Μαλίων και Χερσονήσου, ένας από την Τύλισσο που "επόπτευε" την περιοχή του Μαλεβιζίου και άλλοι δύο από τις Γωνιές Πεδιάδος και το Καλό Χωριό που είχαν αναλάβει την Πεδιάδα και το Λασίθι, όπου γινόταν επίσης διακίνηση ναρκωτικών.

Τους 9 πλαισίωναν ακόμη δεκάδες άτομα, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει συνολικά 55 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικροεμπόρους, "βαποράκια", χρήστες.

"Δεμένη" δικογραφία

Η αστυνομία παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και 3-4 μήνες, παρατηρώντας ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν πολύ προσεκτικά στις διατυπώσεις κατά τις συνομιλίες τους αλλά πολύ αποτελεσματικοί ... στην πράξη! Στις μεταξύ τους, τηλεφωνικές, συνεννοήσεις αναφέρονταν στα ναρκωτικά χαρακτηρίζοντάς τα άλλοτε "ρίφια", "γίδα", "ζωοτροφή" κι "αχυρόμπαλες" κι άλλοτε "καλώδια" και "κορίτσι". Τα ευφάνταστα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν, ωστόσο, δεν εμπόδισαν τους αστυνομικούς να "αποκωδικοποιήσουν" τη γλώσσα τους.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία είναι αρκετά (κατεργασμένη κι ακατέργατση κάνναβη, κοκαΐνη, χάπια ecstasy) και η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μια πολύ καλά δεμένη δικογραφία, 5.500 σελίδων!

Μάλιστα, βάσει των νέων νόμων περί ναρκωτικών, υπάρχει μια επιβαρυντική διάταξη που προβλέπει ως και ισόβια κάθειρξη, αν αποδειχθεί ότι το προσδωκόμενο όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις 75.000. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να αποδεικνύεται ότι το προσδοκώμενο όφελος ήταν υπερδιπλάσιο...
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ