2013-08-04 11:02:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης προτείνει κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων
Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το να ζητάει ο λαός αποδείξεις για να μην κλέβουμε το κράτος όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ.

Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών φωνάζουν και διατυμπανίζουν καθημερινά να ζητάμε αποδείξεις κυρίως από κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως π.χ. μαρμαράδες, ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς, υδραυλικούς, ψυκτικούς κλπ. για να πιάσει η τσιμπίδα της Εφορίας και αυτά τα επαγγέλματα. Λογικό μέχρι εδώ. Να όμως που όλοι αυτοί οι τεχνίτες σου λένε μια τιμή για να σου κάνουν την εργασία που θέλεις και όταν τους ζητήσεις απόδειξη, λένε θα μου καταβάλεις επιπλέον το ΦΠΑ για να σου δώσω απόδειξη.

Εδώ θα αναφέρω ένα προσωπικό μου παράδειγμα. Κάλεσα ένα μαρμαρά για να μου κάνει μια εργασια στο σπίτι μου και μου ζήτησε 2000,00 ευρώ ως εργασία και όταν του είπα αν θα μου δώσει απόδειξη μου ζήτησε να πληρώσω επιπλέον 23% ΦΠΑ, δηλαδή άλλα 460,00 ευρώ
. Ρωτάω υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να δώσει αυτά τα επιπλέον χρήματα; Για να μην χάσει λοιπόν το κράτος, ας βγάλει μια απόφαση ο Υπουργός των Οικονομικών με την οποία να λέει ότι να πληρώνει ο πολίτης το ΦΠΑ στον τεχνίτη και να προσκομίζει την αποδειξη ή τιμολόγιο στην οικεία ΔΟΥ και να εισπράττει στο ολόκληρο και αμέσως κατά την προσκόμιση το ΦΠΑ πίσω και έτσι θα φορολογεί τον τεχνίτη για τα εργατικά που εισέπραξε, διαφορετικά το κράτος θα χάνει και το ΦΠΑ αλλά δεν θα μπορεί να φορολογεί και το εισόδημα του κάθε μαρμαρά, ηλεκτρολόγου, υδραυλικού κλπ.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ