2013-08-04 11:06:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Tην επόμενη Κυριακή στο Γηροκομειό της Πάτρας τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο
Όπως κάθε χρόνο στη διάρκεια των ημερών πριν από τον Δεκαπενταύγουστο που μοιάζει με Μικρό Πάσχα, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας, στην Πάτρα, η οποία πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο, θα ψαλλούν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ξεχωριστή αυτή Θεία ακολουθία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική ιερά μονή την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στις 19.00 προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στην ιερά αυτή ακολουθία κάθε χρόνο δίνουν το παρών πολλοί ιερείς αλλά και εκατοντάδες πιστοί που κατακλύζουν τον περίβολο του μοναστηριού.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα Εγκώμια στην Θεοτόκο, την Κοίμηση της οποίας τιμά η εκκλησία μας στις 15 Αυγούστου, αποτελούν ποίημα γραμμένο από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Πατρών Διονύσιο και χρονολογούνται από το 1541 μ. Χ. Στο μεταξύ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Αιμιλανού κάτω από το ΤΕΙ της Πάτρας θα χοροστατήσει στην Θεία λειτουργία την ερχόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου το πρωί, ο κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19.00 στον εσπερινό θα λειτουργήσει ο π. Ιωάννης Κατωπόδης ενώ θα ακολουθήσει ιερά λιτάνευση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ