2013-08-04 11:59:04
Φωτογραφία για Μα πόσο ηλίθιοι μπορεί να είστε; Αφήστε τους επιτέλους να αναπνεύσουν!
του Στρατή Μαζίδη

Μια ακόμη φωτεισμένη ενέργεια έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες με τον ΟΑΕΕ να αποστέλλει ραβασάκια στους οφειλέτες του να προχωρήσουν σε ρύθμιση όπου... σε αρκετές περιπτώσεις η δόση αγγίζει τα € 600,00 το μήνα.

Ωραία λοιπόν. Έφυγαν τα σημειώματα, εγράψαμε τα χρέη και είμαστε μια χαρά. Στην ουσία το μόνο που συνέβη είναι ο ΟΑΕΕ να μπει σε έξοδα ταχυδρόμησης. Τίποτε περισσότερο.

Εδώ δεν έχουν να πληρώσουν τα τρέχοντα, πώς θα αποπληρώσουν τα προγενέστερα;

Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να γίνει κάτι με αυτή την ιστορία της απομύζησης των ελεύθερων επαγγελματιών μιας και η πλειοψηφία τους δεν είναι τίποτε άλλο από βιοπαλαιστές.

Γιατί πρέπει με το στανιό να μπει κάποιος στον ΟΑΕΕ; Τι θα απολαμβάνει έναντι αυτών που θα πληρώνει;

Επίσης γιατί πρέπει ένας επαγγελματίας να έχει το χαράτσι του ΕΒΕΑ; Χάρατσι για την επωνυμία, χαράτσι για την έγκριση, χαράτσι για την ετσιθελική συνδρομή.


Χώρια το τέλος επιτηδεύματος. Πού ακούστηκε να φορολογείσαι όχι για αυτά που έβγαλες αλλά επειδή δουλεύεις και μέσα από αυτό το κράτος πάλι θα βγάλει χρήματα (εισφορές, ΦΠΑ, εισόδημα κτλ).

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι πως όσο και να φορτώσεις ένα γαϊδούρι, κάποια στιγμή τα πόδια του θα λυγίσουν.

Πόσοι δεν εργάζονται σήμερα σε αυτό που λέμε “στη ζούλα” αφού έκλεισαν τα βιβλία τους για να μην πάνε στη φυλακή;

Κι αναρωτιέμαι αν πχ ο ΟΑΕΕ είχε πολλές (ΚΑΙ χαμηλές) κλίμακες με δυνατότητα εναλλαγής ανά πάσα στιγμή, αν υπήρχε ένας κοινός χαμηλός φορολογικός συντελεστής για όλους, πχ 10%, θα είχαν κλείσει αυτοί οι άνθρωποι; Ποιος θα είχε το όφελος; Τι κερδίζει τώρα αυτό το ανίκανο μόρφωμα που καλείται κράτος; Από εκεί που θα εισέπραττε κάτι, τώρα τα έσοδα είναι € 0,00. Κι αυτοί που δεν έχουν κλείσει, χρωστούν.

Επιτέλους ας κοπούν πια αυτές οι αλυσίδες που κρατούν δεμένη την αγορά κι ας αφεθούν οι άνθρωποι να αναπνεύσουν. Ίσως καταφέρουν κάτι.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ