2013-08-04 13:35:05
Φωτογραφία για «Μπλόκο» σε μολυσμένα γαλακτοκομικά
Η Κίνα διέκοψε τις εισαγωγές γάλακτος σε σκόνη από τη Νέα Ζηλανδία μετά την ανακάλυψη ενός βακτηρίου, που μπορεί να προκαλέσει... αλλαντίαση, το οποίο εντοπίσθηκε σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, ανακοίνωσε σήμερα το νεοζηλανδικό υπουργείο Εμπορίου.

Ο παγκόσμιος γίγαντας των γαλακτοκομιών Fonterra ανακοίνωσε χθες πως πώλησε μολυσμένη πρωτεΐνη ορρού γάλακτος Νεοζηλανδικής παραγωγής σε οκτώ πελάτες της στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και τη Σαουδική Αραβία για την χρήση της σε ένα ευρύ πεδίο προϊόντων, περιλαμβανομένου και παιδικού γάλακτος σε σκόνη.

«ΟΙ αρχές της Κίνας, απολύτως δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, διέκοψαν κάθε εισαγωγή νεοζηλανδικού γάλακτος σε σκόνη από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Τιμ Γκρόουζερ, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

«Είναι καλλίτερο να παράσχεις πλήρη προστασία στον λαό σου και κατόπιν να το ξαναδιαθέσεις όταν εμείς, οι αρχές, είμαστε σε θέση να τους δώσουμε τα εχέγγυα και τις συμβουλές προτού το κάνουν αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από τα γαλακτοκομικά προϊόντα που διατίθενται στην Κίνα προέρχονται από την Νέα Ζηλανδία. Οι εξαγωγές του τομέα αυτού αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ