2013-08-04 13:33:13
Φωτογραφία για Καρκίνωμα για κοινωνία και οικονομία η δημοτική διαπλοκή - Πως γεννιέται, γιγαντώνεται και κυβερνά…!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

Η υπόθεση του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου, που συνελήφθη

για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία, ανασύρει στον αφρό της επικαιρότητας και ταυτόχρονα

του δημόσιου προβληματισμού, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

     

 Ο Μάριος Λιακόπουλος, -  με πανεπιστημιακή μόρφωση, οργανωμένος σε μεγάλο πολιτικό κόμμα και δη κυβερνητικό, με περγαμηνές στην ιεραρχία από τα φοιτητικά του χρόνια, με άριστες σχέσεις με την εκκλησία - , είχε όλα τα προσόντα για να…, ανέβει κοινωνικά, οικονομικά και, εν τέλει, πολιτικά…!!!

 Το κόμμα ,  θα τον βοηθούσε να πατήσει το κατώφλι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη σειρά του, κι αυτός, - στα πλαίσια μιας εθιμικής πολιτικής αμοιβαιότητας - , θα ανταπέδιδε τη βοήθεια στον κομματάρχη για να ανέβει το δικό του σκαλί στην πολιτική ιεραρχία. Αρωγός σ αυτή τη σχέση έρχεται η εκκλησία. Έστω από άγνοια. Αν όχι κι από συμπαιγνία…!!!


     

Ο προϊστάμενος της τοπικής εκκλησίας κολακεύεται να βλέπει δημάρχους και λοιπούς πολιτευόμενους ή εν δυνάμει τοπικούς ή εθνικής εμβέλειας εξουσιαστές  να παρευρίσκονται μεταξύ των πιστών του εκκλησιάσματός του. Στην περίπτωση, δε, που οι εν λόγω είναι και ολίγον τι υποκριτές και σταυροκοπιούνται σε δημόσια θέα, ο παππάς μετουσιώνεται σε επίσκοπο κι ο αρχιμανδρίτης σε αρχιεπίσκοπό αν όχι και σε πατριάρχη και δη οικουμενικό.

       

Αν τύχει κι ο πολιτευόμενος, τοπικής ή εθνικής εμβέλειας, είναι και λίγο ανοιχτοχέρης και βροντάει τα φράγκα για κάποιο μερεμέτι ή τάμα…, ε τότε…, όλο το υπόγειο της εκκλησίας με τις άγαμες ή γραίες θεραπαινίδες πασών και πάντων των απόρων της ενορίας υποκλίνεται και δουλεύει για την εκλογή του ΚΥΡΙΟΥ και σε ελάχιστες περιπτώσεις της ΚΥΡΙΑΣ…!!!

      

Τα ψηφοδέλτια διπλώνονται στα τέσσερα ή στα οχτώ…, μπαίνουν στο φάκελο κι από κόρφο σε κόρφο καταλήγουν στο τελικό δικαιούχο, - καθοδηγούμενο, άβουλο και μοιραίο πολίτη ψηφοφόρο – , για να πέσουν στην κάλπη σταυρωμένα όπως το πάντα παρασκηνιακό κύκλωμα..., αποφάσισε…!!! 

      

Αν ο εν δυνάμει δημοτικός σύμβουλος ή δήμαρχος τύχει να χειρίζεται πιεσόμετρο και γράφει και συνταγές…, τότε ποιος έχων ανάγκη τινά, - και πολιτικά  εντέχνως η κοινωνία μας έχει πολλούς αδύναμους και δεινοπαθούντες - ,  δεν είδε αριστερό να μην υποκλίνεται σε δεξιό…, και πρώην χουντικό ή βασιλικό να μην καμαρώνει για το δεξιό καμάρι του χωριού…,  της πόλης…, του Δήμου…!!!

     

Ο πρώτος κόκκος της διαφθοράς έχει σπαρθεί…!!! 

     

Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Έχουν αποκλειστεί από τη δημόσια ζωή όλοι οι ρομαντικοί που δεν είχαν την τύχη κάποιος γονιός ή κομματάρχης να τους μυήσει στα μυστικά της ανάμιξης στη δημόσια ζωή.  Όσοι ανίδεοι ή αφελείς  έσπευσαν να συμμετάσχουν σ αυτόν το δήθεν δημοκρατικό στίβο…, απλά συνέβαλαν στην πολιτική νομιμοποίηση και διαιώνιση στη συνέχεια  ενός βαθύτατα υστερόβουλου και ολοκληρωτικά αντιδημοκρατικού τρόπου διακυβέρνησης των τοπικών κοινωνιών.

       

Κι αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πολιτικού ραφιναρίσματος, έρχεται καπάκι ο δεύτερος για το τελειωτικό ξεσκαρτάρισμα, σημαντικό και καθοριστικό για την απ εδώ και πέρα διαχείριση .

      

Ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή αντιδήμαρχος…, και ποιος στις άλλες έμμισθες θέσεις…???

      

Φυσικά, η γνώση κι η εμπειρία είναι για τα σαλόνια. Εδώ, πρωταρχική σημασία και ρόλο παίζουν η κολεγιά με τον αρχηγό, η τυφλή υπακοή, η άμεμπτη συνέπεια, η δουλική εχεμύθεια, η παρασκηνιακή διαβούλευση, η ταφική σιωπή και η απόλυτη κι άνευ όρων προσήλωση στις αποφάσεις και στόχους της παρέας. Η μη περιέργεια, οι καθόλου ερωτήσεις, η δουλοπρέπεια, η υπόκλιση στη μετριότητα, τα στραβά μάτια στην κομπίνα και το χειροκρότημα στη φαυλότητα και την πρόκληση…, είναι προτερήματα κι επιβραβεύονται…!!!

      

Ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των παραπάνω χρίζεσαι πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κι έπονται όλα τα αξιώματα που μοιράζει ο δήμαρχος-αφέντης, όπως οι πασάδες επί αλήστου μνήμης τουρκοκρατίας…!!!

     

Με την ανάθεση των θώκων ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της δημοτικής-πολιτικής εκκαθάρισης…!!!

     

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς…!!!   Εδώ παίζονται τα πάντα…!!!

     

Είναι το τελικό στάδιο της δημοτικής διαπλοκής…!!!

     

Από τον φούρνο που θα προμηθεύει ψωμιά στα ΚΑΠΗ μέχρι τον χασάπη που θα στέλνει το κρέας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς…!!!

    

Από τον βιβλιοπώλη που θα μας δίνει χαρτικά και γραφική ύλη μέχρι τον βενζινά που γεμίζει τα ρεζερβουάρ των απορριμματοφόρων…!!!

     

Από τον ζαχαροπλάστη που χαρίζει τούρτα στον δήμαρχο ή την δημαρχίνα όταν γιορτάζουν…, μέχρι τον εργολάβο που θα αναλάβει πεζοδρόμια και πλατείες…, φανταστείτε πόσοι μεσολαβούν…!!!

    

Το παιγνίδι είναι πολύ χοντρό και τα πακέτα πολλά και ακόμα πιο χοντρά…!!! 

Έτσι δημιουργείται η τοπική διαπλοκή και ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσοι πετύχουν σ αυτην παίρνουν προαγωγή και για την ανώτερη βαθμίδα της. Την πολιτική διαπλοκή σε πανεθνικό πλέον επίπεδο...!!!

      
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μα τι ωραίο... δαχτυλίδι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μα τι ωραίο... δαχτυλίδι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ