2013-08-05 11:36:01
Φωτογραφία για Ηράκλειο Αττικής / Ή η αντιπολίτευση είναι καχύποπτη… ή κάτι βρωμάει…!!!
Η δημοτική αρχή μειώνει προχώρησε σε ανύποπτο χρόνο σε μείωση των δημοτικών τελών σε καταστήματα της κεντρικής πλατείας…!!!

Μέχρι εδώ όλα καλά…!!! Κι όχι μόνον…!!!

Η δημοτική αρχή μπορεί να κριθεί κι άξια μυρίων συγχαρητηρίων καθώς μειώνει τα δημοτικά τέλη σε μ ια περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης κι οι επαγγελματίας…, δεν βγαίνουν…!!!

Όταν όμως αμέσως μετά ανοίγει καφετέρια στην πλατεία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος…, κάτι αρχίζει να μυρίζει…!!!

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η πλευρά του Νίκου Μπάμπαλου, επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη,  κάνει λόγο για μία εταιρεία συμφερόντων Αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής της οποίας χορηγήθηκε από τον δήμο προέγκριση, προκειμένου να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) στην κεντρική πλατεία. 

Μάλιστα, η ανακοίνωση του κ. Μπάμπαλου συνδέει την παραπάνω εξέλιξη με τη μείωση κατά 35% των Τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, χαρακτηρίζοντάς την «φωτογραφική», καθώς σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» αυτή η σημαντική μείωση αφορούσε 6 ή 7 επιχειρηματίες της περιοχής.


Αναλυτικά, η αίτηση – ερώτηση της παράταξης που ηγείται ο κ. Μπάμπαλος έχει ως εξής:

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ

«Της δημοτικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

Προς:

-  Κον  Π. Βλασσόπουλο - Δήμαρχο

-  Κον  Γ. Βλαντή - αντιδήμαρχο,  επικεφαλής της συνδιοικούσας παράταξης ¨Ηράκλειο Επόμενη Μέρα¨

-  Κον Γ. Φαρμάκη - Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Κύριε Δήμαρχε, 

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Προ ενός έτους περίπου η διοίκηση του δήμου είχε αποφασίσει την μείωση των – λίαν προσφάτως τότε - ορισθέντων τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κατά 35 %!

Η Παράταξή μας εξαρχής είχε αντιταχθεί και διαφωνήσει εντόνως στην μείωση αυτή και μάλιστα την είχαμε χαρακτηρίσει ως προκλητική, φωτογραφική και χαριστική, ιδίως ενόψει του ότι το κανονιστικό της περιεχόμενο - άρα και το ευμενές αυτής - αφορούσε και καταλάμβανε μόλις 6 ή 7 επιχειρηματίες (καφετέριες) της κεντρικής πλατείας, την ίδια στιγμή που για όλους τους άλλους δεκάδες χιλιάδες συνδημότες μας (κατοίκους ή επιχειρήσεις) διατηρούσατε τα δημοτικά τέλη και τον Φ.Η.Χ. σταθερά.

Μόλις προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι σε εταιρεία συμφερόντων μέλους της Παράταξής σας, δημοτικό σύμβουλο σας και μάλιστα αντιδήμαρχο, χορηγήθηκε από τον δήμο προέγκριση προκειμένου να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) στην κεντρική πλατεία.

Ενόψει αυτών σας ρωτάμε εάν υφίσταται κατά την γνώμη σας θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης εκ των ανωτέρω και σε κάθε περίπτωση τι προτίθεστε να πράξετε.

Σας ρωτάμε επίσης εάν μπορούν να διατηρηθούν εποπτικές, ελεγκτικές ή άλλες αρμοδιότητες στον εν λόγω αντιδήμαρχο. 

Περαιτέρω – και το κυριότερο – επειδή πλέον, από τις έξι (6) ή επτά (7) επιχειρήσεις (καφετέριες) της πλατείας που επωφελούνται από την ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίσατε περί μείωσης των τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 35 %, οι τρεις (3) από αυτές σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξής σας, γεγονός που, εκτός από φωτογραφική, συνιστά πλέον και προκλητική την πιο πάνω απόφασή σας.

Σας καλούμε να επανεισάγετε άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο το γενικότερο θέμα των δημοτικών τελών, ούτως ώστε, για λόγους ισονομίας, να προβείτε σε αντίστοιχου ποσοστού μείωση (35 %) στα δημοτικά τέλη του συνόλου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του δήμου μας και κατ’ επέκταση να επανεξεταστεί - προς την κατεύθυνση της ανάλογης με τα παραπάνω μείωσης - το γενικότερο θέμα του ύψους των δημοτικών τελών για όλους τους δημότες.»

                                                                   Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ