2013-08-07 10:55:05
Φωτογραφία για Τραγωδία στην Αργεντινή - Εκρηξη ισοπέδωσε πολυκατοικία
Στους 12 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) σε πολυκατοικία στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, ενώ περισσότεροι από... 60 είναι οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι αγνοούνται με τα σωστικά συνεργεία να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τα συντρίμμια για επιζώντες και οι πυροσβέστες απομακρύνουν δεκάδες ενοίκους από μπαλκόνια και τους πάνω ορόφους.

Οι ομάδες διάσωσης επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της πολυκατοικίας, ενώ από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιές και παρακείμενα κτίρια.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Ροζάριο, Μόνικα Φέιν, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης.

«Ολόκληρη η μπροστινή πτέρυγα του δεκαώροφου κτιρίου κατέρρευσε», ανέφερε με τη σειρά του ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην εφημερίδα Clarin.

Και στα δύο γειτονικά κτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς περισσότερα από 50 διαμερίσματα.


Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά και η αστυνομία απέκλεισε κτίρια και σχολεία σε ακτίνα πέντε τετραγώνων από το σημείο.

«Ήμουν στο μπάνιο όταν έγινε η έκρηξη και έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι μου. Εχασα τα πάντα», δήλωσε ένοικος του πέμπτου ορόφου στην εφημερίδα La Nacion. Η ίδια πρόσθεσε ότι το ατύχημα στην οδό Σάλτα πιθανώς συνδέεται με πρόβλημα στο σύστημα φυσικού αερίου.

«Πριν από δύο εβδομάδες κάποιος προσπάθησε να κλέψει το μετρητή αερίου. Ενας μηχανικός επρόκειτο να έρθει να το επισκευάσει σήμερα, και πληροφορηθήκαμε ότι η παροχή θα διακόπτονταν από τις 09.00 - 14.000 (τοπική ώρα)», συνέχισε.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σάντα Φε, Αντόνιο Μπονφάτι, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή στο κέντρο της Ροζάριο μαζί με τον υπουργό Ασφάλειας της Αργεντινής, Σέρχιο Μπέρνι και τον υπουργό Άμυνας, Αγκουστίν Ρόσι.

Ο Μπονφάτι διέταξε έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με αξιωματούχο, τονίζοντας ότι «τώρα είναι η στιγμή να γίνει μία σωστή αξιολόγηση και να πάρουμε μία απόφαση. Κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για αυτό».

Ο κυβερνήτης περιέγραψε μάλιστα το δυστύχημα ως μία «μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης».

Η Ροζάριο, τόπος γέννησης του αστέρα της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής μετά το Μπουένος Άιρες και την Κόρντομπα.

Ο Λιονέλ Μέσι έστειλε τα συλλυπητήριά του μέσω του ιδρύματός του. «Στέλνω δύναμη και πολλή ενέργεια στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής ανείπωτης τραγωδίας», έγραψε ο Μέσι.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ