2013-08-07 10:48:53
Φωτογραφία για Η Τοπική αυτοδιοίκηση και πάλι θύμα της…, διαθεσιμότητας…!!!
Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται περί…, μη οριζοντίων απολύσεων και…, όχι άλλο αίμα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εν λόγω χώρος παραμένει ο πιο ευάλωτος 

για όποια πολιτική απολύσεων, διαθεσιμότητας, κινητικότητας ή όπως αλλιώς μπορεί να προσδιοριστεί…!!!

Το πλεονάζον προσωπικό που θα μπει στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα αναζητηθεί κατά μέγιστο ποσοστό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.   

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν ρωτήθηκε, από το MEGA, για το ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, - του Σεπτεμβρίου - , δεν άνοιξε τα χαρτιά του κι αρκέστηκε να πει, ότι…,  «Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό, όταν έρθει η ώρα» …!!!

Για το ίδιο θέμα, ρωτήθηκε από το ίδιο κανάλι κι ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις από τους ΟΤΑ. Ταυτόχρονα, επισήμανε, πως…, «Πρέπει όμως να προχωρήσει η αξιολόγηση. Αν προχωρήσει θα πάμε πραγματικά στοχευμένα στην κινητικότητα» …!!!


Σύμφωνα με τα κριτήρια διαθεσιμότητας που ανακοίνωσε το υπουργείο, οι εργαζόμενοι στους Δήμους συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αφού το 74% είναι Υποχρεωτικής-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μόλις το 3,84% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 0,07% έχει βγει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

 Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, οι περίπου 90.000 εργαζόμενοι των Δήμων αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική δεξαμενή για τους 12.500 «διαθέσιμους», που πρέπει να βρεθούν -βάσει μνημονιακής υποχρέωσης- έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιχείρηση αξιολόγησης των υπηρεσιών τους προχωρούν ήδη οι Δήμοι, σύμφωνα και με τη σχετική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ. Ο Κ. Ασκούνης ζητά να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πάντως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν σημαίνει ότι το σύνολο των υπαλλήλων χαμηλών προσόντων θα απομακρυνθούν, αφού υπάρχει και η περίπτωση ενδοδημοτικών μετακινήσεων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος έχει αναφέρει 2.000 υπαλλήλους που πλεονάζουν και οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες άλλων Δήμων του Λεκανοπεδίου.

                                                                          Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ