2013-09-16 11:30:04
Φωτογραφία για Μαρίνες: Παίρνουν σειρά για πώληση Λαύριο, Αργοστολι, Αρετσού - Οι ενδιαφερόμενοι
Με τις πολυτελείς μαρίνες του Λαυρίου και του Αργοστολίου καθώς και της Αρετσούς στην Καλαμαριά θα συνεχιστούν οι διαγωνισμοί του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την παραχώρηση... 48 τουριστικών λιμένων της χώρας.

Εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Λαυρίου η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega-yachts).

Αντίστοιχες δυνατότητες, αλλά για λίγο μικρότερα σκάφη, θα έχει και η μαρίνα Αργοστολίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της οποίας θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου πακέτου μαρινών, που αφορά σε Αλιμο, Νέα Επίδαυρο, Πόρο, Ύδρα. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 11 επενδυτικά σχήματα.

Εκτός από τον τουρκικό όμιλο Dogus που έχει ήδη στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση, τη μαρίνα Αλίμου διεκδικεί αυτόνομα και ο όμιλος Global Liman Isletmeleri A.Ş. ο οποίος διαχειρίζεται τρία λιμάνια στη γείτονα, σε Αττάλεια, Αλλικαρνασσό και Κουσάντασι.


Στους υποψηφίους περιλαμβάνεται και η ιταλική Azimut Benetti, ο μεγαλύτερος όμιλος στον κόσμο στην κατασκευή πολυτελών σκαφών αναψυχής και ιδιοκτήτης φιρμών (brands) όπως Azimut Yachts, Atlantis, Benetti Yachts, Yachtique, Fraser Yachts, Lusben. Είναι διαχειριστής τουριστικών λιμένων στην Ιταλία (Marina di Varazze) και του Royal Yacht Club της Μόσχας.

Από ελληνικής πλευράς τις μαρίνες διεκδικούν ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ, ο όμιλος Archirodon, η οικογένεια Στέγγου (μέσω της Πόρτο Καρράς ΑΕ) καθώς και μικρότερες τεχνικές εταιρείες ή διαχειριστές μαρινών όπως οι Envitec, ΑΤΕΣΕ, Κάσος ΑΕ.

Τα ίδια διεθνή και εγχώρια επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν την Παρασκευή ενδιαφέρον για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου ή / και της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Πύλου. Η επιλογή των υποψηφίων, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «στο πλαίσιο της αξιοποίησης, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών και κατ'επέκταση στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ