2013-09-17 10:14:26
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών – Περιφρούρηση από το πρωί σε σχολεία - Aπεργούν και οι δάσκαλοι αύριο και μεθαύρι
Συνεχίζουν και σήμερα τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης και στην Πάτρα. Ομάδες περιφρούρησης βρίσκονται από νωρίς σε σχολεία ενώ σύμφωνα με την Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας η συμμετοχή στη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας άγγιξε το 90%.

Στις 10 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει και πορεία από κοινού με τους απεργούς νοσοκομειακούς γιατρούς και στη συνέχεια οι καθηγητές θα επισκεφθούν τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ από την πλατεία Γεωργίου θα ξεκινήσει μοτοπορεία μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων για την προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης (18/9/2013) στο Εργατικό Κέντρο (Απεργία ΑΔΕΔΥ).

Σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαίας αναφέρει:

«Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σχολικοί φύλακες, προσωπικό καθαριότητας) αλλά και όλη την κοινωνία συνολικά να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη γνώση όλων των παιδιών.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τις συλλογικές τους εκφράσεις να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των εκπαιδευτικών για τη στήριξη όλων των δημόσιων αγαθών (παιδεία , υγεία , κοινωνική ασφάλιση κλπ)».

Στην Πάτρα ο Πρόεδρος της ΔΟΕ

Για κοινό βηματισμό και πανεκπαιδευτικό μέτωπο μίλησε από την Πάτρα όπου βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Μιχάλης Κόκκινος.«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών και σε κάθε περίπτωση δεν έχει διαρραγεί το πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Έχουμε κοινό βηματισμό, γιατί δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα και το αποτέλεσμα», σχολίασε.

Ο κ. Κόκκινος Κόκκινος, βρέθηκε τη Δευτέρα στην Πάτρα, στο πλαίσιο των συλλογικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας του κλάδου στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και μίλησε σε συγκέντρωση των περιφερειακών συμβουλίων των δασκάλων, καλώντας τους να συμβάλουν στην ενημέρωση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου για τα προβλήματα του κλάδου, ώστε να εξασφαλιστεί και η επιτυχής έκβαση της απεργίας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ στην «Π.Γ.», «η κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι τραγική. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε χωρίς ούτε έναν μόνιμο διορισμό, για πρώτη φορά στη Μεταπολεμική Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν 2.000 συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων μας. Επίσης, λόγω των μνημονιακών πολιτικών 8.000 αναπληρωτές δεν έχουν βρει εργασία και την ίδια ώρα το Υπουργείο για να καλύψει αυτά τα κενά επιχειρεί να το πράξει είτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, είτε με το να παίρνει συναδέλφους μας από το Ολοήμερο σχολείο και να τους μεταθέτει στην πρωινή βάρδια, καταργώντας ουσιαστικά το ολοήμερο που είναι κοινωνική και εκπαιδευτική κατάκτηση» και προσέθεσε πως «εκτός των άλλων οι σχολικές επιτροπές θα κληθούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα με ελάχιστα χρήματα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχολεία που θα μείνουν χωρίς πετρέλαιο».

Τέλος, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που «καίνε» τους εκπαιδευτικούς, όπως η οικονομική τους εξαθλίωση λόγω των χαμηλών μισθών, η ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η επιστημονική τους υποβάθμιση. «Πρέπει οι κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους πως η επένδυση στην παιδεία είναι η απάντηση στην κρίση», κατέληξε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ