2013-09-17 23:53:55
Φωτογραφία για Πρεμιέρα στην Α1 μπάσκετ με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!
Την πρώτη αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Κεκλεισμένων των θυρών το ματς στις 12 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ.

Νωρίς το ντέρμπι μεταξύ των "αιωνίων", καθώς η κληρωτίδα έβγαλε ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ στις 12 Οκτωβρίου.

Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα η κλήρωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κύριο Χαλοβατζάκη να τονίζει: "Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, πρόεδροι, αθλητές, φίλοι σας καλοσωρίζω στην κλήρωση του ΕΣΚΑΕ για την κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ. Πέρυσι ζήσαμε όλοι μία ιδιαίτερη μπασκετική χρονιά. Ο ανταγωνισμών των ομάδων κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Νέοι χορηγοί ήρθαν κοντά μας".

Στη συνέχεια είπε: "Τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί. Δυστυχώς οι αμαρτίες του παρελθόντος μας ακολουθούν, αλλά δεν επαναλαμβάνονται. Αγαπητοί φίλοι σε λίγο θα ακολουθήσει η κλήρωση. Το νέο μας πρωτάθλημα το οποίο πιστεύω θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από το περυσινό. Στα χέρια όλων μας είναι να το προστατέψουμε. Με αυτά τα λίγα λόγια και αφού καλέσω τους φιλάθλους να σταθούν δίπλα στις ομάδες τους που το έχουν ανάγκη, ένα υγιές και καλό πρωτάθλημα".


Ο κύριος Ανδριανός είπε στη συνέχεια: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ για την τιμητική βράβευση. Στηρίξαμε το άθλημα, στηρίξαμε το μπάσκετ".

Έπειτα ανέφερε: "Η σημερινή κλήρωση μετά από μία δύσκολη μέρα, μετά από τη μη πρόκριση της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, έτσι είναι ο αθλητισμός. Η περηφάνια, όμως και η στήριξη όλων μας στην Εθνική είναι ακλώνιτη. Δεν ξεχνάμε όλα αυτά που μας έχει προσφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον. Το πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουνοι 14 μονομάχοι της Α1 έχει φέρει διακρίσεις.

Θέλω να ζητήσω τη συνεργασία όλων, ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς σκιές. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με υγεία, άμιλλα και γεμάτες κερκίδες".

Ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κύριος Λουρόπουλος ανέφερε: "Όταν έπαιζα εγώ ήταν ξύλινες οι μπασκέτες, αλλά το Μετς ήταν πολύ συναρπαστικό, όπως είναι και σήμερα. Τα χρήματα που μοιράζονται είναι δικά σας. Ο ΟΠΑΠ είναι στοιχηματική εταιρία κι έχει βασικό στόχο να βοηθάει την κοινωνία και τον αθλητισμό.

Εύχομαι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα ονειρευόμουν να βλέπω σκορ αμερικάνικα, αλλά βολεύομαι και με... κατοστάρες. Δεν αντέχω αυτές τις σκληρές άμυνες. Εμείς παίζαμε ελεύθερα, ποιος θα βάλει καλάθι, όχι ποιος δεν θα το φάει. Όχι βία στο νέο πρωτάθλημα, όχι βία".

Ο ΕΣΑΚΕ, βράβευσε τον Ολυμπιακό για την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, με τον κύριο Σταυρόπουλο να δηλώνει: "Ευχαριστούμε πολύ για την βράβευση και καλό πρωτάθλημα". Επίσης, βραβεύτηκε ο Παναθηναϊκός για την περυσινή κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης ως καλύτερος προπονητής της σεζόν: "Καλησπέρα σε όλους, εμείς στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύουμε σε ομαδικές διακρίσεις. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα".

Από εκεί και πέρα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ βραβεύτηκε ως ο πιο δημοσιογραφικός παίκτης, ο Βεζένκοφ ως καλύτερος νέος παίκτης, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ως ο πιο βελτιωμένος και μέλος της καλύτερης πεντάδας, αλλά και οι Διαμαντίδης, Λάσμε, Παππάς, Σπανούλης και Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε: "Καλησπέρα και από εμένα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία". Από την πλευρά του ο Λάσμε, ο οποίος ήταν και ο MVP του περυσινού πρωταθλήματος ανέφερε: "Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και την ομάδα μου. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω".

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε μέσω βίντεο, καθώς είναι με την Εθνική ομάδα: "Είναι τιμή για μένα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Σίγουρα θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί έχουμε πει πολλές φορές ότι μετράνε οι ομαδικές διακρίσεις. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους", ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης μέσω βίντεο τόνισε, αφού έρχεται με την αποστολή της ομάδας σήμερα (17/09) από τη Σλοβενία: "Θα άλλαζα αυτή τη θέση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι υγεία και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ