2013-09-18 12:38:18
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Το 2018 έτοιμος ο σταθμός «Αγία Σοφία»
Οι εξελίξεις και οι καθυστερήσεις στον σταθμό «Βενιζέλου» έχουν καταστεί κρίσιμες για το σύνολο του έργου της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και ειδικότερα για το σταθμό «Αγίας Σοφίας» ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δεν θα τελειώσει πριν το Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2018.

Η πληροφορία αυτή, που προέρχεται από έγκυρη πηγή, οπωσδήποτε βάζει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο επίσημο, επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που έχει μεταφέρει το χρόνο ολοκλήρωσης και λειτουργίας το Νοέμβριο του 2016, ενώ στο πλαίσιο των αποδεκτών μικρών παρεκκλίσεων από την Αττικό Μετρό Α.Ε., ο χρόνος αυτός ενδέχεται να μεταφερθεί, όπως έχει δηλωθεί, στις αρχές του 2017.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα που έγινε με αφορμή το άνοιγμα του εργοταξίου στο νότιο τμήμα της Αγίας Σοφίας. Στην παρούσα φάση και μετά την κατασκευή του επιπέδου '-1' στο βόρειο τμήμα και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο επίπεδο της οδού Εγνατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες μεταφοράς των δικτύων και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις πασσάλων πριν μπούνε στο εργοτάξιο τα συνεργεία της Αρχαιολογίας.


Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα, εκκρεμεί η παράκαμψη των δικτύων της ΕΥΑΘ, αλλά έστω και με κάποιες μικρές καθυστερήσεις, αναμένεται, στο τέλος Δεκεμβρίου ή εντός Ιανουαρίου 2013, να αρχίσουν οι εργασίες της αρχαιολογικής έρευνας στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον κύριο του έργου, δηλαδή την Αττικό Μετρό Α.Ε., να επιμένει στους όρους του μνημονίου που υπογράφηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού και οι οποίοι προβλέπουν ολοκλήρωση της έρευνας σε διάστημα 20 μηνών.

Στόχος της Αττικό Μετρό είναι η επιτάχυνση των εργασιών σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής, αλλά οπωσδήποτε μεγάλο βάρος πέφτει στην απεμπλοκή των ζητημάτων που αφορούν τον σταθμό «Βενιζέλου».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ