2013-09-18 14:34:06
Φωτογραφία για Αλλαγές στη νομοθεσία περί εγκληματικών οργανώσεων θα εξολοθρεύσουν τα τάγματα εφόδου
Η Πολιτεία δεν θα μείνει απαθής δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Νίκος Δένδιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου Παράλληλα προανήγειλε αλλαγές στα άρθρα του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής ενός 34χρονου συνανθρώπου μας. Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός αυτό και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων. Για το λόγο αυτό ανέβαλα ήδη και την αυριανή μου συνάντηση στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό μου.

Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι, από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος.


Σας δηλώνω ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα. Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε ήδη το δράστη της δολοφονίας και διεξάγει εκτεταμένες έρευνες.

Επίσης, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης, με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

Απευθύνω με την ευκαιρία αυτή έκκληση προς όλες τις δυνάμεις, οι οποίες θεωρούν ότι οι έννοιες της έκφρασης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και του πολιτικού διαλόγου αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους μίας συντεταγμένης και δημοκρατικής χώρας. Προς όλους εκείνους των οποίων η λογική, η αντίληψη, η ιστορική μνήμη και οι προσδοκίες για την Ελλάδα του μέλλοντος αποστρέφονται πράξεις και θεωρίες, οι οποίες στηρίζονται στην λογική της διάκρισης, της καταπίεσης, του φασισμού, του ρατσισμού και που εκδηλώνονται με ύβρεις, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με επιθέσεις, με χειροδικίες και δυστυχώς με δολοφονίες αθώων πολιτών.

Να σταθούμε τελικά όλοι μαζί απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε αν τα χαρακτηριστικά πολιτικού μορφώματος σήμερα στην πατρίδα μας ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στην Γερμανία και στην Ιταλία. Αν η στρατιωτικού τύπου δομή που είδαμε στον Μελιγαλά παραπέμπει στην λογική της βίας, της διάκρισης και της φασιστικής κοσμοθεωρίας και τελικά σε εποχές που η μαύρη αμφίεση και η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν βαθιά και οδυνηρά αποτυπώματα στη ψυχή της ελληνικής κοινωνίας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ